Gemberbier

Must Try

Nolynskitchen
Hi i'm Nolynskitchen. A Home Cook with a passion for cooking. Follow my easy recipes and watch them on YouTube. Let me help you to make easy and wonderfull dishes!

Het is weer tijd voor de zomer. Afhankelijk natuurlijk in welk land je woont. Wat is er nou lekkerder dan dit geweldige drankje: een glas ginger beer. Wist je dat je thuis bier kunt maken zonder dat je hele grote brouwapparatuur nodig hebt? In dit artikel vertel ik je hoe je gemberbier maakt, zodat je ervan kunt genieten met je vrienden! Het recept vind je onderaan.

Definitie gemberbier

De betekenis van gemberbier is:

”Gemberbieris een drankje dat je kunt maken met suiker, citroen, water en gember”

Geschiedenis gemberbier

Om dit bier te maken heb je gember nodig. Gember heeft een verfrissende smaak, het is licht bitter. Deze plant wordt al duizenden jaren gebruikt om dranken op smaak te brengen. Artsen in Azië gebruiken dit ingrediënt voor medicijnen. Het bier is rond de 18e eeuw ontstaan in Engeland.

Om dit bier te maken heb je een aantal ingrediënten nodig. Deze ingrediënten kun je overal kopen: suiker, citroen, gember en water. Ginger Ale en Ginger Bier worden vaak door elkaar gehaald. Het lijkt op elkaar, maar het is niet hetzelfde. Het verschil zit hem in het alcoholpercentage. Ginger Ale heeft wel een gembersmaak, maar de drank bevat geen alcohol.

Je hoeft niet veel geld uit te geven om dit drankje te maken, bovendien kan de smaak van een echt zelfgeproduceerd bier beter zijn dan het product uit de supermarkt. Je hebt gewoon wat tijd nodig! Hieronder vertellen we je meer over de stappen die je moet volgen om het lekkerste drankje te krijgen. Om iets bijzonders van het bier te maken kun je de foodvideo’s bekijken op het YouTube-kanaal.

Gemberbier Recept

Dit gemberbier recept is zo eenvoudig. Je hebt de volgende ingrediënten nodig: suiker, water, gember, gist en citroensap.

De eerste stap is het maken van een gembersiroop. Neem de gember en begin deze met schillen en rasp daarna de gember.

Pak een pan en voeg de gember toe samen met het water en het suiker. Je kunt het gas op middelhoog vuur zetten. Roer door het mengsel. Zodra je ziet dat de suiker is opgelost kan je het gas uitdraaien. Laat de substantie vervolgens minimaal 1 tot 1,5 uur staan.

Na de anderhalf uur is het tijd om de substantie te zeven. De resten die achterblijven in de zeef kun je weggoien. Het belangrijkste is nu dat het brouwsel verder afkoelt. Giet het mengsel in een fles nadat het is afgekoeld en voeg de gist, citroensap en het water toe.

Als de dop op de fles zit is het tijd om te schudden. Je schudt tot de gust is opgelost in het mengsel. Net als elke ander bier, bewaar je het mengsel 2-3 dagen buiten de koelkast. Zorg ervoor dat de fles niet in de zon staat. De gist gaat namelijk zorgen voor de fermentatie. Open daarom elke dag de fles even zodat de druk en het gas uit de fles kan. Wacht vervolgens minimaal 2 tot 3 weken voordat je het gemberbier gaat drinken. Het gist moet namelijk wel eerst goed ze werk kunnen doen! 

Hoe maak je Gemberbier

Hieronder vindt u de samenvatting van de stappen:

 1. De eerste stap is het maken van gembersiroop. Neem de gember en begin met schillen en rasp dan de gember
 2. Pak een pan en voeg de gember, het water en de suiker toe. U kunt het gas op medium zetten. Roer door het mengsel. Zodra de suiker is opgelost, kun je het gas uitdraaien. Laat de substantie vervolgens minimaal 1 uur tot 1,5 uur staan.
 3. Na anderhalf uur is het tijd om de substantie te zeven. De resten kun je weggooien. het is belangrijk dat het brouwsel verder afkoelt.
 4. Giet het mengsel in een fles nadat het is afgekoeld. Voeg de gist, het citroensap en het water toe.
 5. Als de dop op de fles zit is het tijd om te schudden. Je schudt tot de gist is opgelost in het mengsel. Net als elk ander bier, bewaar het mengsel 2-3 dagen buiten de koelkast. Zorg ervoor dat u de fles uit de zon houdt.
 6. Het belangrijkste aan het toevoegen van gist is de fermentatie. Daarom is het belangrijk om de fles elke dag te openen en te sluiten. Dit zorgt ervoor dat de druk en het gas van de fles wordt vrijgegeven
 7. Wacht minimaal 2 tot 3 weken voor dat je de gemberbier gaat drinken. Het gist moet namelijk zijn werk gaan doen!

Andere Dranken Recepten

Als je op zoek bent naar meer Drankrecepten met alcohol:

als je nog een interessant recept hebt, laat het me weten!

Gemberbier Ingredienten

Om dit drankje te maken heb je een aantal ingrediënten nodig. Deze ingrediënten zijn: suiker, water, gember, gist en citroensap. Het recept vind je hieronder! Interesse in kookvideo’s? Bekijk mijn YouTube-kanaal!

gemberbier

Gemberbier

Nolynskitchen
Een makkelijk recept om thuis je eigen Ginger Beer te maken. Dit recept is binnen een paar minuten klaar. Om het ginger beer te drinken moet je 2 tot 3 weken wachten vanwege de gisting. Geniet van het recept!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Russtijd 21 dagen
Totale tijd 21 dagen 20 minuten
Gang Dranken
Keuken Engeland
Porties 2 liter
calorieën 470 kcal

Equipment

 • 1 Steelpan
 • 1 Zeef
 • 1 Fles
 • 1 Rasp

Ingrediënten
  

 • 240 gram Kirstalsuiker
 • 120 ml Water
 • 26 gram Geraspte gember
 • 0,5 gram Droge gist
 • 44 ml Citroensap
 • 1,7 liter Gefilterd water

Instructies
 

 • De eerste stap is het maken van gembersiroop. Neem de gember en begin met schillen en rasp dan de gember.
 • Pak een pan en voeg de gember, het water en de suiker toe. U kunt het gas op medium zetten. Roer door het mengsel. Zodra de suiker is opgelost, kun je het gas uitdraaien. Laat de substantie vervolgens minimaal 1 uur tot 1,5 uur staan.
 • Na anderhalf uur is het tijd om de substantie te zeven. De resten kun je weggooien. het is belangrijk dat het brouwsel verder afkoelt.
 • Giet het mengsel in een fles nadat het is afgekoeld. Voeg de gist, het citroensap en het water toe.
 • Als de dop op de fles zit is het tijd om te schudden. Je schudt tot de gist is opgelost in het mengsel. Net als elk ander bier, bewaar het mengsel 2-3 dagen buiten de koelkast. Zorg ervoor dat u de fles uit de zon houdt.
 • Het belangrijkste aan het toevoegen van gist is de fermentatie. Daarom is het belangrijk om de fles elke dag te openen en te sluiten. Dit zorgt ervoor dat de druk en het gas van de fles wordt vrijgegeven.

Notities

Mijn richtlijn is om het gemberbier na 2 a 3 weken op te drinken. Voordat je het wilt drinken, zet je de fles in de koelkast om een koud gemberbier te krijgen! Genieten!

Nutrition

Calories: 470kcalCarbohydrates: 122gProtein: 1gFat: 1gSaturated Fat: 1gSodium: 47mgPotassium: 23mgSugar: 120gVitamin C: 9mgCalcium: 26mg
Trefwoord Gemberbier
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

FAQ Gemberbier

Hieronder vind je de meest gestelde vragen:

Wat is gemberbier?

Het is een alcoholische drank die je kunt maken met suiker, citroen, water en gember.

Welke ingredienten heb je nodig?

Om het bier te maken heb je vier ingrediënten nodig: suiker, citroen, water en gember.

Welke citroen is de beste optie?

Elke supermarkt heeft verschillende soorten citroenen. Gebruik gewoon de normale citroenen.

 

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recipe Rating
Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Nieuwste recepten

- Advertisement -

Meer recepten als dit

- Advertisement -