Margarita

Must Try

Nolynskitchen
Hi i'm Nolynskitchen. A Home Cook with a passion for cooking. Follow my easy recipes and watch them on YouTube. Let me help you to make easy and wonderfull dishes!

Buiten begint de zon weer te schijnen. Het weer is momenteel te gek. Na twee dagen mooi weer was er opeens hagel en sneeuw. Nu de zon doorbreekt is het tijd voor een nieuw recept. Ik hou niet van zuur als het gaat om sauzen en eten. Toch is dit heel anders met drinken. Vandaag ook een recept voor een drankje dat wat aan de zure kant is, maar o zo lekker! In dit artikel gaan we dieper in op het maken van Margarita.

Definitie Margarita

De betekenis van Margarita is:

”Een Mexicaanse cocktail die behoort tot de categorie shortdrinks. De drank bestaat uit tequila, zout, limoen en triple sec. De cocktail is een van de officiële IBA-cocktails”.

Margarita

Je hebt vast wel eens van deze cocktail gehoord, het kan niet anders. De cocktail is een echte klassieker. Deze Mexicaanse cocktail behoort tot de shortdrinks. Je hebt drie opties voor deze klassieker:

 • Margarita on the rocks
 • Frozen Margarita
 • Margarita (klassiek zonder ijs)

De geschiedenis van de drank komt uit Mexico. Er doen veel verschillende verhalen de ronde over wie de echte uitvinder van de drank is. Er wordt gezegd dat de drank verwant is aan de populaire Mexicaanse drank de Daisy. In 1937 verscheen een recept voor de margarita in het boek Cafe Royal Cocktail Book. Tequila, triple sec en limoensap werden door elkaar geschud. Het is niet bekend van wie dit recept is geweest. Elk jaar kwam er wel een claim binnen van iemand die aangaf dat hij de drank had uitgevonden. Dit ging door van 1930 tot 1961. Van barmannen tot locals die door hun favoriete drankje heen waren, dus begonnen ze tequila te mengen met andere ingrediënten.

Je kunt eenvoudig de drie varianten maken die ik hierboven heb beschreven. Bij de on the rocks variant vul je het glas met wat ijsblokjes. Bij de diepvriesversie neem je de ijsblokjes mee in de blender, waardoor je een slushy textuur krijgt! Kies dus welke jij het lekkerst vindt.

Margarita Recept

Dit cocktailrecept is zo eenvoudig. Je hebt de volgende ingrediënten nodig: tequila, zout, limoensap en triple sec. Aan de zijkant van het Margarita glas kun je een schijfje limoen toevoegen.

Voor dit recept heb je twee opties. Als je de frozen margarita-versie wilt, heb je een blender of mixer nodig. Als je de klassieke margarita wilt, heb je alleen een shaker nodig. Voeg ijsblokjes toe aan de shaker. Je begint met het afmeten van de 45 ml tequila, 25 ml triple sec en het sap van 1,5 limoen. Voeg deze ingrediënten toe aan de shaker en begin met shaken. Als je klaar bent met schudden maak je de rand van het margarita glas een klein beetje nat met limoensap. Voeg een lekker zoute randlaag toe. Zeef de margarita in het glas zonder de ijsblokjes. Om deze cocktail perfect te maken doe je er een schijfje limoen bij.

Proef de margarita. Wil je meer van één ingrediënt toevoegen, dan doe je de margarita terug in de shaker samen met het ingrediënt dat je wilt toevoegen. Geef het een beetje schudden en zeef het opnieuw!

Frozen Margarita

Als je de frozen margarita wilt voeg je de ingrediënten samen met de ijsblokjes toe aan de mixer. Begin met mixen en nadat je een mooie slushy textuur hebt, voeg je dit toe aan het margarita glas! Je kunt beginnen met 4-5 ijsblokjes en tijdens het mixen gewoon op de textuur letten. Als je denkt dat het mengsel niet dik genoeg is, kun je meer ijsblokjes toevoegen!

Ik raad je echt aan om dit Margarita recept eens te proberen! Vind je dit recept lekker laat dan hieronder een reactie achter of laat een reactie achter op mijn YouTube-kanaal! Dat zal ik ook waarderen! Mocht je tips of feedback hebben? Laat het me weten!

Hoe maak je een Margarita

Hieronder vindt u de samenvatting van de stappen:

 1. De eerste stap is om je shaker te pakken en een paar ijsblokjes toe te voegen.
 2. Meet de 45 ml tequila, 25 ml triple sec en het 1,5 limoensap af.
 3. Voeg deze ingrediënten toe aan de shaker en begin met shaken.
 4. Maak de bovenkant van het glas nat met limoensap en voeg een lekker zoutig randje toe.
 5. Zeef het mengsel in het glas (geen ijsblokjes)
 6. Voeg een schijfje limoen toe aan de zijkant van het glas!
 7. Geniet van je coctail!

Andere Dranken Recepten

Als je op zoek bent naar meer Drankrecepten met alcohol:

als je nog een interessant recept hebt, laat het me weten!

Margarita Ingredienten

Om deze cocktail te maken heb je een aantal ingrediënten nodig. Deze ingrediënten zijn: tequila, zout, limoensap en triple sec. Het recept vind je hieronder! Interesse in kookvideo’s? Bekijk mijn YouTube-kanaal!

margarita recipe

margarita

Margarita

Nolynskitchen
Een makkelijk drankje: Margarita! Een van de meest populaire cocktails die je kunt krijgen! Dit recept is zo makkelijk, je maakt de Margarita binnen 5 minuten!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Dranken
Keuken Mexicaans
Porties 1 Person
calorieën 211 kcal

Equipment

 • 1 Shaker

Ingrediënten
  

 • 45 ml Tequila
 • 25 ml Triple sec
 • 1,5 Limoen (sap)
 • IJsblokjes

Garnering

 • Zout
 • Limnoen partjes

Instructies
 

 • De eerste stap is om je shaker te pakken en een paar ijsblokjes toe te voegen.
 • Meet de 45 ml tequila, 25 ml triple sec en het 1,5 limoensap af..
 • Voeg deze ingrediënten toe aan de shaker en begin met shaken.
 • Maak de bovenkant van het margarita glas nat met limoensap en voeg een lekker zoutig randje toe.
 • Zeef de margarita in het glas (geen ijsblokjes)
 • Voeg een schijfje limoen toe aan de zijkant van het glas! Geniet van je coctail!

Notities

 • Na het zeven proef je de drank. Als je meer triple sec of meer limoen nodig hebt, kun je de ingrediënten terug in de shaker doen en mengen!
 • Als je het met ijs wilt serveren is dat ook mogelijk. Je kunt een blender gebruiken om een mooie frozen margarita te krijgen.

Nutrition

Calories: 211kcalCarbohydrates: 19gProtein: 1gFat: 1gSaturated Fat: 1gSodium: 4mgPotassium: 111mgFiber: 3gSugar: 10gVitamin A: 50IUVitamin C: 29mgCalcium: 33mgIron: 1mg
Trefwoord Margarita
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

FAQ Margarita

Hieronder vind je de meest gestelde vragen:

Wat is een Margarita?
Een Mexicaanse cocktail die behoort tot de categorie shortdrinks. De drank bestaat uit tequila, zout, limoen en triple sec. De cocktail is een van de officiële IBA-cocktails.

Hoe lang duurt het om te maken?
Het totale recept kost je 5 minuten.

Welke ingredienten heb je nodig voor dit recept?
De ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept zijn: tequila, zout, limoensap en triple sec. je kunt dit drankje serveren in een margarita glas!

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recipe Rating
Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Nieuwste recepten

- Advertisement -

Meer recepten als dit

- Advertisement -