Cuba Libre

Must Try

Nolynskitchen
Hi i'm Nolynskitchen. A Home Cook with a passion for cooking. Follow my easy recipes and watch them on YouTube. Let me help you to make easy and wonderfull dishes!

Als ik in een restaurant zit en gevraagd word om iets te drinken, drink ik meestal een glaasje coca cola. Thuis drink ik vaak alleen maar water, maar als het mooi weer is drink ik graag een glaasje cola met een schijfje citroen. Toch zag ik eens een cocktail op een kaart die dit als een van zijn hoofdingrediënten had. Ik dacht: kan het echt zo simpel zijn? Deze cocktail is een van mijn favorieten. In dit artikel gaan we dieper in op het maken van Cuba Libre.

Definitie Cuba Libre

De betekenis van cuba libre is:

”Free Cuba, maar in dit geval een cocktailrecept dat bestaat uit witte rum, limoensap en coco cola. De cocktail wordt geserveerd in een longdrinkglas. Deze cocktail behoort tot de meest populaire cocktails ter wereld”.

Cuba Libre

Deze cocktail is dus gemaakt met cola, rum en limoensap. Het lijkt erg op de Baco die in Nederland wordt geserveerd. Rum (Bacardi) wordt gecombineerd met coca-cola. Het limoensap of citroensap wordt hier weggelaten. Deze cocktail is een van ’s werelds meest populaire cocktails. De variant Baco wordt vaak ook in een bar/kroeg verkocht.

Geschiedenis Cuba Libre

De geschiedenis van de Cocktail gaat terug tot rond 1900. Dit was de tijd dat Coca-Cola zijn dranken begon te exporteren naar onder meer Cuba. Dit was in de tijd dat de Spaans-Amerikaanse oorlog gaande was. De naam van de cocktail dankt het aan deze tijd. Het was de slogan die werd gebruikt: Free Cuba. Het originele recept bestond uit een combinatie van water en bruine suiker. Het waren de Amerikaanse soldaten die Bacardi Rum bestelden in combinatie met Coca-Cola. Deze combinatie werd vervolgens gepromoot in een tijdschrift. Dit gebeurde rond het jaar 1966.

Over elke geschiedenis van een cocktail bestaan twijfels, ook over dit verhaal. Na de onafhankelijkheid van Cuba werden ook buitenlandse merken binnengehaald, waaronder Coca Cola en Rum. Het zorgde er in ieder geval voor dat er een geweldige cocktail gemaakt kon worden. Hieronder zal ik het recept verder toelichten.

Cuba Libre Recept

Dit cocktailrecept is zo eenvoudig. Je hebt de volgende ingrediënten nodig: witte rum, coco cola en limoensap. Voor de garnering kun je een schijfje limoen gebruiken.

De eerste stap is een longdrinkglas pakken. Voor deze cocktail is dit het beste glas dat je kunt nemen. Heb je een ander glas, dan is dat ook geen probleem. Als je het glas hebt dat je wilt gebruiken, kun je beginnen met het vullen van het glas met ijsblokjes.

Als de ijsblokjes in het glas zitten kun je beginnen met het afmeten van de 50 ml witte rum. Voeg de rum toe aan het glas. Hetzelfde doe je met de 100 ml coca cola. Je hebt de twee belangrijkste ingrediënten toegevoegd. Het volgende ingrediënt is het sap van een limoen. Je snijdt de limoen doormidden. Voeg de helft van het limoensap toe.

Mix de drank met een rietje. Je kunt ook een lepel gebruiken. Wanneer de cocktail gemengd is, is het tijd om de garnering toe te voegen. Gebruik de andere helft van de limoen en snij er een partje van. Voeg de wig toe aan de zijkant van het glas. De cocktail is klaar om te drinken!

Ik raad je echt aan dit recept eens te proberen! Vind je dit recept lekker laat dan hieronder een reactie achter of laat een reactie achter op mijn YouTube-kanaal! Dat zal ik ook waarderen! Mocht je tips of feedback hebben? Laat het me weten!

Hoe maak je een Cuba Libre

Hieronder vindt je de samenvatting van de stappen:

 1. De eerste stap is het pakken van een longdrinkglas.
 2. Vul het glas met ijsblokjes.
 3. Meet de 50 ml rum af en voeg dit toe aan het glas.
 4. Meet 100 ml coca cola af en voeg dit toe aan het glas.
 5. Snijd de limoen doormidden en voeg de helft van het limoensap toe aan het glas.
 6. Mix de drank met een rietje.
 7. Snijd van de andere helft van de limoen een partje. Voeg deze wig toe aan de zijkant van het glas.
 8. Geniet van je Cuba Libre-cocktail!

Andere Dranken Recepten

Als je op zoek bent naar meer Drankrecepten met alcohol:

Als je nog een interessant recept hebt, laat het me weten!

Cuba Libre Ingredienten

Om deze cocktail te maken heb je een aantal ingrediënten nodig. Deze ingrediënten zijn: witte rum, coco cola en limoensap. Voor de garnering kun je een schijfje limoen gebruiken. Het recept vind je hieronder! Interesse in kookvideo’s? Let op mijn YouTube Kanaal!

cuba libre recipe

 

cuba libre

Cuba Libre

Nolynskitchen
Een makkelijk drankje: Cuba Libre. Deze cocktail is zo makkelijk te maken met slechts 3 ingrediënten! Die cocktail ziet er zo lekker uit! Je maakt het binnen 3 minuten!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 3 minuten
Gang Dranken
Keuken Cuba
Porties 1 Person
calorieën 183 kcal

Equipment

 • 1 Glas

Ingrediënten
  

 • 50 ml Rum (Witte)
 • 100 ml Coca Cola
 • 0,5 Limoen (sap)
 • IJsblokjes

Garnering

 • 1 Limoen (Partjes)

Instructies
 

 • De eerste stap is het pakken van een longdrinkglas.
 • Vul het glas met ijsblokjes.
 • Meet de 50 ml rum af en voeg dit toe aan het glas.
 • Meet 100 ml coca cola af en voeg dit toe aan het glas.
 • Snijd de limoen doormidden en voeg de helft van het limoensap toe aan het glas.
 • Mix de drank met een rietje.
 • Snijd van de andere helft van de limoen een partje. Voeg deze wig toe aan de zijkant van het glas.
 • Geniet van je Cuba Libre-cocktail!

Nutrition

Calories: 183kcalCarbohydrates: 20gProtein: 1gFat: 1gSaturated Fat: 1gSodium: 7mgPotassium: 106mgFiber: 3gSugar: 11gVitamin A: 50IUVitamin C: 29mgCalcium: 35mgIron: 1mg
Trefwoord Cuba Libre
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

FAQ Cuba Libre

Below you can find the most frequently asked questions:

Wat is Cuba Libre?
Vrij Cuba, maar in dit geval een cocktail recept dat bestaat uit witte rum, limoensap en coco cola. De cocktail wordt geserveerd in een longdrinkglas. Deze cocktail behoort tot de meest populaire cocktails ter wereld.

Hoe lang duurt het om te maken?
The totale recept kost je minder dan 3 minuten.

Welke ingredienten heb je nodig voor dit recept?
De ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept zijn: witte rum, coco cola en limoensap. Voor de garnering kun je een schijfje limoen gebruiken.

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recipe Rating
Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Nieuwste recepten

- Advertisement -

Meer recepten als dit

- Advertisement -