Moscow Mule

Must Try

Nolynskitchen
Hi i'm Nolynskitchen. A Home Cook with a passion for cooking. Follow my easy recipes and watch them on YouTube. Let me help you to make easy and wonderfull dishes!

De laatste tijd heb ik veel cocktailrecepten geschreven. Een cocktail maken is veel eenvoudiger dan je denkt. Of daar ben ik in de loop der jaren tenminste achter gekomen. Een cocktail heeft maar een paar ingrediënten en je bent binnen 3 tot 5 minuten klaar. Iedereen heeft 3 tot 5 minuten de tijd om het te maken. Je kunt er ook voor kiezen om de alcohol te vervangen door een alcoholvrij drankje. Zo kunt u er ook optimaal van genieten. Vandaag een nieuw cocktailrecept. In dit artikel gaan we dieper in op het maken van Moscow Mule.

Definitie Moscow Mule

De betekenis van Moscow Mule is:

”een longdrinkcocktail bestaande uit wodka, ginger beer, limoen, munt en gemalen ijs. Deze cocktail wordt geserveerd in een koperen beker”.

Moscow Mule

De oprichting van de Moscow Mule vond plaats in het jaar 1948 in Manhattan. John A Morgan, John G Martin en Rudolp Kunett zaten te eten in een bar en vroegen zich af wat er zou gebeuren als je wodka, gemberbier en limoensap mengde. Zo gezegd zo gedaan. De ingrediënten werden door elkaar gemengd en gedronken. 5 dagen na deze ontdekking werd het drankje bekend als Moscow Mule.

Het drankje werd geserveerd in een koperen beker. Dit komt door Maarten. Hij begon Smirnoff Vodka in de Verenigde Staten te verkopen. Hij wilde ook de Moscow Mule populairder maken. Om aan populariteit te winnen, liet hij barmannen poseren met de koperen beker en de fles Smirnoff Vodka. Hij maakte twee foto’s. Eén foto was bedoeld voor de barman. Hij gebruikte de andere foto om te laten zien hoe populair het drankje was in andere bars. Een geniale manier om de populariteit van het drankje te vergroten! Volgens dit verhaal komt het drankje niet uit Rusland, maar is het ontstaan en populair geworden in de Verenigde Staten!

Moscow Mule Recept

Dit cocktailrecept is zo eenvoudig. Je hebt de volgende ingrediënten nodig: wodka, limoensap, gemalen ijs, munt en gemberbier.

Voor deze drank gebruiken ze een koperen beker. Ik begrijp het heel goed als je geen koperen beker in huis hebt. Je kunt gewoon een ander glas gebruiken. Nadat je hebt besloten met welk glas je wilt, vul je het glas met geschaafd ijs.

Als het ijs in het glas zit heb je 45 ml wodka nodig. Deze kun je eenvoudig afmeten en vervolgens toevoegen aan de cup. Snijd vervolgens een limoen doormidden. De helft van het limoensap kan aan het kopje worden toegevoegd. Schenk vervolgens de beker vol gemberbier. Voordat je het kunt drinken, meng je alles goed met een lepel. Snijd dan een schijfje limoen af van de andere helft die je nog niet gebruikt hebt. Doe dit samen met een takje munt in het kopje. Je hebt de Moscow Mule in minder dan 3 minuten gemaakt! Geniet ervan!

Ik raad je echt aan dit recept eens te proberen! Vind je dit recept lekker laat dan hieronder een reactie achter of laat een reactie achter op mijn YouTube-kanaal! Dat zal ik ook waarderen! Mocht je tips of feedback hebben? Laat het me weten!

Hoe maak je een Moscow Mule

Hieronder vindt u de samenvatting van de stappen:

 1. De eerste stap is het pakken van een glas (koperen beker).
 2. Vul het glas met gemalen ijs.
 3. Meet de 45 ml wodka af.
 4. Voeg de wodka toe aan het glas.
 5. Snijd een limoen doormidden en voeg het limoensap toe aan het kopje.
 6. Giet het gemberbier in de beker.
 7. Meng alles met een lepel.
 8. Snij een schijfje limoen en wat munt, voeg dit toe aan het glas!
 9. Geniet van deze geweldige cocktail!

Andere Dranken Recepten

Als je op zoek bent naar meer Drankrecepten met alcohol:

Als je nog een interessant recept hebt, laat het me weten!

Moscow Mule Ingredienten

Om deze cocktail te maken heb je een aantal ingrediënten nodig. Deze ingrediënten zijn: wodka, limoensap, gemalen ijs, mint en ginger beer. Het recept vind je hieronder! Interesse in kookvideo’s? Let op mijn YouTube kanaal.

Moscow Mule recipe

Moscow Mule

Moscow Mule

Nolynskitchen
Een makkelijk drankje: Moscow Mule. Deze cocktail bevat een paar ingrediënten en een lekker schijfje limoen en wat munt. Deze cocktail is binnen 3 minuten klaar!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 3 minuten
Gang Dranken
Keuken Amerikaans
Porties 1 Person
calorieën 252 kcal

Equipment

 • 1 Koperen beker

Ingrediënten
  

 • 375 ml Gemberbier
 • 45 ml Wodka
 • 1 Limoent
 • 1 piece Munt

Instructies
 

 • De eerste stap is het pakken van een glas (koperen beker).
 • Vul het glas met gemalen ijs.
 • Meet de 45 ml wodka af.
 • Voeg de wodka toe aan het glas.
 • Snijd een limoen doormidden en voeg het limoensap toe aan het kopje.
 • Giet het gemberbier in de beker.
 • Meng alles met een lepel.
 • Snij een schijfje limoen en wat munt, voeg dit toe aan het glas! Geniet van deze geweldige cocktail!

Notities

 • Je kunt ook een gewoon glas gebruiken!
 • De Model Food Code van de Amerikaanse Food and Drug Administration verbiedt specifiek dat koper direct contact maakt met voedingsmiddelen met een pH-waarde lager dan 6,0. Dit heeft alleen betrekking op massief koperen mokken. Als u een koperen mok heeft die is bekleed met roestvrij staal of andere veilige materialen, zijn deze vrijgesteld van het advies..

Nutrition

Calories: 252kcalCarbohydrates: 40gProtein: 1gFat: 1gSaturated Fat: 1gSodium: 28mgPotassium: 78mgFiber: 2gSugar: 34gVitamin A: 76IUVitamin C: 20mgCalcium: 36mgIron: 1mg
Trefwoord Moscow Mule
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

FAQ Moscow Mule

Hieronder vind je de meest gestelde vragen:

Wat is een Moscow Mule?
Een longdrinkcocktail bestaande uit wodka, gemberbier, limoen, munt en gemalen ijs. Deze cocktail wordt geserveerd in een koperen beker.

Hoe lang duurt het om te maken?
Het totale recept kost je minder dan 3 minuten.

Welke ingredienten heb je nodig voor dit recept?
De ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept zijn: wodka, limoensap, gemalen ijs, munt en gemberbier.

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recipe Rating
Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Nieuwste recepten

- Advertisement -

Meer recepten als dit

- Advertisement -