Mini Donuts

Must Try

Nolynskitchen
Hi i'm Nolynskitchen. A Home Cook with a passion for cooking. Follow my easy recipes and watch them on YouTube. Let me help you to make easy and wonderfull dishes!

Ik ben niet zo iemand die van te zoete snacks houdt. Ik kan genieten van een goede snack en ze zeker maken. De laatste snoepjes die ik maakte zijn de Churros en mijn meest favoriete koekjes ooit: Chocolate Chip Cookies. Saganaki was ook een geweldige snack en zo eenvoudig te maken. Als ik het over simpel heb. Het volgende recept is nog makkelijker: Mini Donuts. In dit artikel gaan we dieper in op het maken van Mini donuts.

Definitie van Mini Donuts

De betekenis van Kleine Donuts is:

”Kleine Donuts zijn kleine ronde deegballen die in olie gebakken moeten worden. De Donuts krijgt een deksel met een suikerglazuur of chocoladesaus”.

Geschiedenis Donuts

Het is tijd om je meer te vertellen over de geschiedenis van de donut. Als je denkt dat de geschiedenis van de donut niet zo interessant is, scroll dan naar beneden voor de ingrediënten en het recept!

Een donut is ook bekend met de naam donut. De donut is een gefrituurd deeg dat veel verschillende vormen kan hebben. De meest populaire is de ringvorm of de vorm zonder gaatje. Als dit het geval is, is de donut gevuld. En de derde optie is de bolvormige of ook wel donut holes. Een donut is beroemd vanwege de snoepjes bovenop. Er zijn zoveel combinaties mogelijk. Bijvoorbeeld een glazuur van suiker of chocolade. Naast de snoepjes bovenop kun je de donuts ook injecteren met bijvoorbeeld vla.

Van Nederland naar de Verenigde Staten

Genoeg over de mogelijkheden het is tijd voor een geschiedenisles. De oorsprong van de donut komt uit Nederland. Vroeger noemden ze het olykoek, dat is oliekoekje in het Engels. De Nederlanders brachten het naar New York, vroeger Nieuw Amsterdam genoemd. Een eerste keer dat de donut in een boek wordt genoemd, was rond 1809.

De smaak en het uiterlijk van de donut veranderde en staat nu bekend als een typisch Amerikaans gerecht. De ringvormige donut is in 1847 uitgevonden door Hanson Gregory. Geen Nederlander, maar een Amerikaan. Op het moment van zijn uitvinding was hij slechts 16 jaar oud.

Het verhaal van de uitvinding is grappig. De jongen was niet blij met de donuts en maakte uit woede een gat in het midden. Hij liet zijn creatie aan zijn moeder zien. De moeder maakte het gefrituurde deeg met een gat in het midden. Of het verhaal 100% accuraat is weten we niet, maar het kan mogelijk zijn! Het is tijd om de ingrediënten voor de kleine donuts te delen.

Mini Donuts Recept

Dit tussendoortje is makkelijk te maken. Je hebt de volgende ingrediënten nodig: zelfrijzend bakmeel en Yoghurt.

De eerste stap is om 150 gram zelfrijzend bakmeel toe te voegen aan de mengkom. Voeg vervolgens 200 gram yoghurt toe en mix tot een glad deeg. Doe het deeg in je spuitzak. Vul een pan met plantaardige olie. Verwarm de pan op middelhoog vuur.

Gebruik een schaar om deegballen te snijden en laat ze voorzichtig in de pan met olie vallen. Bak de donuts goudbruin.

Voeg voor de Chocoladesaus 25 gram suiker, 12 ml water, 65 gram pure chocolade en 120 ml melk toe aan een pan. Roer alles op middelhoog vuur. Los 5 gram maizena op in een klein beetje water en voeg dit toe aan de pan. Hierdoor wordt de chocoladesaus dikker.

Neem een ​​mengkom en voeg 220 gram poedersuiker en 50 gram gesmolten boter toe. Voeg vervolgens 15 ml vanille-extract en 45 ml melk toe. Meng alles. Voeg nog eens 30 ml melk toe. Blijf roeren tot het glazuur glanzend is.

Doe de eerste batch in het suikerglazuur en de tweede batch in de chocoladesaus. Roer alles om zodat de donuts balletjes een mooi laagje suikerglazuur of chocoladesaus hebben. Laat 10 minuten rusten op een bord. Na 10 minuten kun je de mini donuts eten!

Hoe maak je Mini Donuts

Hieronder vind je het overzicht van de stappen:

 1. De eerste stap is om 150 gram zelfrijzend bakmeel toe te voegen aan de mengkom.
 2. Voeg vervolgens 200 gram yoghurt toe en mix tot een glad deeg.
 3. Doe het deeg in je spuitzak.
 4. Vul een pan met plantaardige olie. Verwarm de pan op middelhoog vuur.
 5. Gebruik een schaar om deegballen te snijden en laat ze voorzichtig in de pan met olie vallen. Bak de donuts goudbruin.
 6. Voeg voor de Chocoladesaus 25 gram suiker, 12 ml water, 65 gram pure chocolade en 120 ml melk toe aan een pan. Roer alles op middelhoog vuur. Los 5 gram maizena op in een klein beetje water en voeg dit toe aan de pan. Hierdoor wordt de chocoladesaus dikker.
 7. Neem een ​​mengkom en voeg 220 gram poedersuiker en 50 gram gesmolten boter toe.
 8. Voeg vervolgens 15 ml vanille-extract en 45 ml melk toe. Meng alles.
 9. Voeg nog eens 30 ml melk toe. Blijf roeren tot het glazuur glanzend is.
 10. Doe de eerste batch in het suikerglazuur en de tweede batch in de chocoladesaus. Roer alles om zodat de donuts balletjes een mooi laagje suikerglazuur of chocoladesaus hebben
 11. Laat 10 minuten rusten op een bord. Na 10 minuten kun je de mini donuts eten!

Andere Tussendoortje Recepten

Als je op zoek bent naar meer tussendoortje recepten:

Als je nog een interessant recept hebt, laat het me dan weten!

Ingrediënten voor mini donuts

Om deze fantastische snack te maken heb je maar twee ingrediënten nodig: yoghurt en zelfrijzend bakmeel. Voor de dipsaus heb ik een suikerglazuur en chocoladesaus gebruikt. Het recept vind je hieronder of bekijk onze video!

Ingredienten mini donuts

 

Mini Donuts

Mini Donuts

Nolynskitchen
Het beste recept voor mini donuts dat je kunt vinden met een perfect glazuur van suiker en pure chocolade. Dit makkelijke recept is voor elke thuiskok. Genieten van!
No ratings yet
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
10 minuten
Totale tijd 23 minuten
Gang Snack
Keuken American
Porties 6 Personen
calorieën 309 kcal

Equipment

 • Schaal
 • Grote pan

Ingrediënten
  

 • 150 grams Zelfrijzend Bloem
 • 200 grams Yogurt

Suiker Glazuur

 • 220 grams Poedersuiker
 • 75 ml Melk
 • 15 ml Vanille Extract
 • 50 grams Ongezouten boter

Chocolade Glazuur

 • 25 grams Suiker
 • 65 grams Donkere Chocolade
 • 120 ml Melk
 • 10 ml Water
 • 50 grams Maizena

Instructies
 

 • De eerste stap is om 150 gram zelfrijzend bakmeel toe te voegen aan de mengkom.
 • Voeg vervolgens 200 gram yoghurt toe en mix tot een glad deeg.
 • Doe het deeg in je spuitzak.
 • Vul een pan met plantaardige olie. Verwarm de pan op middelhoog vuur.
 • Gebruik een schaar om deegballen te snijden en laat ze voorzichtig in de pan met olie vallen. Bak de donuts goudbruin.
 • Voeg voor de Chocoladesaus 25 gram suiker, 12 ml water, 65 gram pure chocolade en 120 ml melk toe aan een pan. Roer alles op middelhoog vuur. Los 5 gram maizena op in een klein beetje water en voeg dit toe aan de pan. Hierdoor wordt de chocoladesaus dikker.
 • Neem een ​​mengkom en voeg 220 gram poedersuiker en 50 gram gesmolten boter toe.
 • Voeg vervolgens 15 ml vanille-extract en 45 ml melk toe. Meng alles.
 • Voeg nog eens 30 ml melk toe. Blijf roeren tot het glazuur glanzend is.
 • Doe de eerste batch in het suikerglazuur en de tweede batch in de chocoladesaus. Roer alles om zodat de donuts balletjes een mooi laagje suikerglazuur of chocoladesaus hebben.
 • Laat 10 minuten rusten op een bord. Na 10 minuten kun je de mini donuts eten!

Video

Nutrition

Calories: 309kcalCarbohydrates: 75gProtein: 6gFat: 14gSaturated Fat: 8gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 4gTrans Fat: 0.3gCholesterol: 27mgSodium: 33mgPotassium: 210mgFiber: 2gSugar: 10gVitamin A: 300IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 96mgIron: 2mg
Trefwoord Mini Donuts
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

FAQ Mini donuts

Hieronder vind je de meest gestelde vragen:

Wat zijn mini donuts?
Kleine Donuts zijn kleine ronde deegballen die in olie gebakken moeten worden. De Donuts krijgt een deksel met een suikerglazuur of chocoladesaus.

Welke ingrediënten heb ik nodig voor mini Donuts?
Je hebt de volgende ingrediënten nodig: yoghurt en zelfrijzend bakmeel.

Hoe lang heeft het rust nodig?
Ik raad minimaal 10 minuten aan.

Vorig artikel
- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recipe Rating
Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Nieuwste recepten

- Advertisement -

Meer recepten als dit

- Advertisement -