Churros

Must Try

Nolynskitchen
Hi i'm Nolynskitchen. A Home Cook with a passion for cooking. Follow my easy recipes and watch them on YouTube. Let me help you to make easy and wonderfull dishes!

Een tussendoortje hoeft niet ongezond te zijn, ook al heeft het de naam. Voor mij is een tussendoortje een makkelijk te maken recept dat eigenlijk iedereen kan maken. Een tussendoortje bestaat vaak uit een paar ingrediënten. Wanneer uw bereiding klaar is, betekent dit eigenlijk dat u het product in de oven plaatst of bakt. Voorbeelden van eerdere snacks die ik heb besproken zijn Saganaki en Chocolate Chip Cookies. Vandaag staat er een nieuw recept op de lijst: Churros. In dit artikel gaan we dieper in op het maken van Churros.

Definitie Churros

De betekenis van Churros is:

”Churros of Churro is een gebakken deeg. Dit gerecht komt oorspronkelijk uit Spanje en Portugal. Het deeg kan lang en dun zijn of aan elkaar geknoopt. Ze hebben de naam porras en jeringos. Het tussendoortje krijg je samen met warme chocolademelk of dulche de leche”.

Churros

Je bent deze snack waarschijnlijk tegengekomen in een Europese stad. Iedereen herkent wel een Churro en wordt tijdens stedentrips vaak aan toeristen verkocht. Iedereen herkent een churro. Het kan dus langwerpig of aan elkaar geknoopt worden. Er bestaan alleen maar theorieën over de exacte herkomst van de snack. Helaas ben ik je het echte antwoord schuldig. Het spijt me.

Want ook al staat het bekend als een gerecht uit Portugal en Spanje, er wordt gesuggereerd dat de Portugezen het uit China hebben meegenomen. Er zijn gerechten in Zuid-China die erg op deze snack lijken. Natuurlijk hebben we het over youtiao.

De tweede theorie is ook logisch. Dit verhaal gaat over Spaanse herders. Spanje heeft een bergachtig landschap en de herders moeten daar hun kudde bij elkaar houden. Na hard werken verdienen ze een maaltijd die gemakkelijk te bereiden en te bakken is. Raad eens: het Churro-deeg was gemakkelijk te bereiden en te maken. De herders bakten het deeg boven een open vuur.

Het frituren van deeg bestaat al duizenden jaren. In het oude Griekenland werd bijvoorbeeld al deeg gebakken. En vandaag is het nog populairder geworden! Het is tijd om de ingrediënten van deze geweldige snack te vertellen.

Churros Recept

Dit tussendoortje is zo eenvoudig. Je hebt de volgende ingrediënten nodig: suiker, ongezouten boter, bloem, eieren, pure chocolade, melk en maïszetmeel (maizena).

Begin met het maken van het deeg. Je hebt een pan nodig die je vult met 15 gram suiker, 40 gram ongezouten boter en 150 ml water. Zet de pan op middelhoog vuur. Voeg als de boter gesmolten is de 110 gram bloem toe. Meng alles door elkaar tot je een stevige massa krijgt. Doe het deeg in een mengkom en laat het 10 minuten rusten.

Na 10 minuten voeg je het eerste ei toe aan het deeg. Meng het ei door het deeg. Als het deeg stevig is met het eerste ei, voeg dan nog een ei toe. Meng alles totdat het weer stevig wordt. Doe het deeg in je spuitzak en leg er drie vellen bakpapier op. Maak 3 churros op één stuk bakpapier (in totaal 9 churros)

Vul een pan met plantaardige olie en zet op middelhoog vuur. Voeg de churros toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.

Chocoladesaus maken

Voeg voor de chocoladesaus 25 gram suiker, 12 ml water, 65 gram pure chocolade en 120 ml melk toe aan een pan. Roer alles op middelhoog vuur. Voeg 5 gram maïzena opgelost in een klein beetje water toe aan de pan. Dat maakt de chocoladesaus dikker.
Giet de chocoladesaus in een bakje en je bent klaar om je zelfgemaakte Churros met chocoladesaus te eten.

Hoe maak je Churros

Hieronder vindt je het overzicht van de stappen:

 1. Eerst ga je het deeg maken. Je hebt een pan nodig gevuld met 15 gram suiker, 40 gram ongezouten boter en 150 ml water. Zet op middelhoog vuur.
 2. Voeg als de boter gesmolten is 110 gram bloem toe.
 3. Meng alles door elkaar tot je een stevige massa krijgt.
 4. Doe het deeg in een mengkom en laat het 10 minuten rusten.
 5. Voeg na 10 minuten het eerste ei toe. Meng het ei door het deeg. Als het deeg stevig is met het eerste ei, voeg dan nog een ei toe. Meng alles totdat het weer stevig wordt
 6. Doe het deeg in je spuitzak en leg er drie vellen bakpapier op. Maak 3 churros op één stuk bakpapier (in totaal 9 churros)
 7. Vul een pan met plantaardige olie en zet op middelhoog vuur.
 8. Voeg de churros toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.
 9. Voeg voor de chocoladesaus 25 gram suiker, 12 ml water, 65 gram pure chocolade en 120 ml melk toe aan een pan. Roer alles op middelhoog vuur.
 10. Voeg 5 gram maïzena opgelost in een klein beetje water toe aan de pan. Dat maakt de chocoladesaus dikker.
 11. Giet de chocoladesaus in een bakje en je bent klaar om je zelfgemaakte Churros met chocoladesaus te eten.

Andere Tussendoortje Recepten

Als je op zoek bent naar meer tussendoortje recepten:

Als je nog een interessant recept hebt, laat het me dan weten!

Churros ingredienten

Om dit fantastische tussendoortje te maken heb je de volgende ingrediënten nodig: suiker, ongezouten boter, bloem, eieren, pure chocolade, melk en maïszetmeel (maizena). Om het tussendoortje een dipsausje te geven heb ik Pure Chocolade gebruikt. Het recept vind je hieronder of bekijk onze video!

ingredients Churros

 

churros

Churros

Nolynskitchen
Het beste Churros-recept dat je kunt vinden met een perfecte dipsaus van donkere chocolade. Dit makkelijke recept is voor iedere thuiskok. Genieten!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Rusttijd 10 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Spaans
Porties 4 Personen
calorieën 367 kcal

Equipment

 • 1 Schaal
 • 1 Steelpan
 • 1 Spuitzak
 • 1 Spuitvorm

Ingrediënten
  

 • 162 ml Water
 • 45 gram Suiker
 • 40 gram Ongezouten boter
 • 110 gram Bloem
 • 2 Eieren
 • 65 gram Donkere chocolade
 • 120 ml Melk
 • 5 gram Maizena

Instructies
 

 • Eerst ga je het deeg maken. Je hebt een pan nodig gevuld met 15 gram suiker, 40 gram ongezouten boter en 150 ml water. Zet op middelhoog vuur.
 • Voeg als de boter gesmolten is 110 gram bloem toe.
 • Meng alles door elkaar tot je een stevige massa krijgt.
 • Doe het deeg in een mengkom en laat het 10 minuten rusten.
 • Voeg na 10 minuten het eerste ei toe. Meng het ei door het deeg. Als het deeg stevig is met het eerste ei, voeg dan nog een ei toe. Meng alles totdat het weer stevig wordt
 • Doe het deeg in je spuitzak en leg er drie vellen bakpapier op. Maak 3 churros op één stuk bakpapier (in totaal 9 churros)
 • Vul een pan met plantaardige olie en zet op middelhoog vuur.
 • Voeg de churros toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.
 • Voeg voor de chocoladesaus 25 gram suiker, 12 ml water, 65 gram pure chocolade en 120 ml melk toe aan een pan. Roer alles op middelhoog vuur.
 • Voeg 5 gram maïzena opgelost in een klein beetje water toe aan de pan. Dat maakt de chocoladesaus dikker.
 • Giet de chocoladesaus in een bakje en je bent klaar om je zelfgemaakte Churros met chocoladesaus te eten.

Video

Notities

 • Om de Churros makkelijk te bakken laat ik ze op het bakpapier liggen. Ik schuif het bakpapier voorzichtig in de pan. Op het moment dat de Churros van het bakpapier loskomen, verwijder ik het bakpapier. De Churros zijn te zwak om meteen één voor één in de pan te doen. Zo voorkom je dat je Churros kapot gaan.

Nutrition

Calories: 367kcalCarbohydrates: 42gProtein: 8gFat: 18gSaturated Fat: 10gCholesterol: 107mgSodium: 51mgPotassium: 216mgFiber: 3gSugar: 17gVitamin A: 417IUCalcium: 62mgIron: 4mg
Trefwoord Churros
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

FAQ Churros

Hieronder vindt je de meest gestelde vragen:

Wat is Churros?
Churros of Churro is een gebakken deeg. Het is een typische snack uit Portugal en Spanje.

Welke ingredienten heb je nodig?
Je hebt de volgende ingrediënten nodig: suiker, ongezouten boter, bloem, eieren, pure chocolade, melk en maïszetmeel.

Hoe lang moet je het laten rusten?
Ik adviseer minimaal 10 minuten.

 

 

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recipe Rating
Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Nieuwste recepten

- Advertisement -

Meer recepten als dit

- Advertisement -