Chocolademousse Trifle

Must Try

Nolynskitchen
Hi i'm Nolynskitchen. A Home Cook with a passion for cooking. Follow my easy recipes and watch them on YouTube. Let me help you to make easy and wonderfull dishes!

Vandaag staat er een nieuw dessert op de planning! Ik heb dit een tijdje geleden gemaakt en ik kan je vertellen dat iedereen er dol op is. Wil je niet te veel tijd besteden aan het maken van een heerlijk dessert? Dan is dit recept echt iets voor jou. Makkelijk en snel te maken! In dit artikel gaan we dieper in op het maken van chocolademousse Trifle, ook wel chocolade trifle genoemd.

Definitie Chocolademousse Trifle

De betekenis van Chocolademousse Trifle is:

”Een dessert in een glas met drie lagen die bestaan uit verkruimelde Oreo koekjes, chocolademousse en slagroom”.

Chocolademousse Trifle

Een dessert dat je gemakkelijk in een glas maakt. Dit dessert is misschien wel een van je favoriete desserts. Vaak zit het maken van een dessert in de eenvoud. Dit recept behoort ook tot deze categorie.

Het bestaat simpelweg uit drie delen: een koekjeslaag, een chocolademousselaag en een slagroomlaag. Met het eerste deel kun je niet fout gaan. Bij het tweede deel moet je ervoor zorgen dat de chocolade koud genoeg is als je deze mengt met de slagroom. Op het moment dat je dit niet doet of de chocolade te warm is, zul je merken dat je chocolademousse waterig wordt.

Iedereen kan slagroom maken. Klop de verse room tot je zachte pieken ziet, dan weet je dat de slagroom klaar is. Je kunt altijd wat suiker toevoegen aan de slagroom. Ik heb dit weggelaten omdat de chocolade- en oreokoekjes al suiker bevatten. Kortom: een geweldig dessert! Afhankelijk van de grootte van het glas kun je dit dessert voor 1 of 2 personen maken.

Ik raad je echt aan om deze Chocolade Trifle te proberen! Vind je dit recept lekker laat dan hieronder een reactie achter of laat een reactie achter op mijn YouTube Kanaal! Dat zal ik ook waarderen! Heeft u tips of feedback? Laat het me weten!w!

Chocolademousse Trifle Recept

Dit dessertrecept is zo eenvoudig. Je hebt de volgende ingrediënten nodig: Oreokoekjes, pure chocolade en verse room.

De eerste stap is het uitpakken van 14 originele Oreo-koekjes/koekjes en het verkruimelen ervan met behulp van een keukenmachine. Als u een goedkopere oplossing wilt, kunt u ook het merk ’thuis’ van de supermarkt kopen. Het bespaart u een paar dollar/euro’s! Als de koekjes verkruimeld zijn, doe je de verkruimelde koekjes in een kleine kom.

Snijd 100 gram pure chocolade in kleine stukjes en doe de stukjes in een mengkom. Voeg 60 ml slagroom toe aan de mengkom en smelt alles au-bain-marie. Zet een pan met heet water op en plaats de mengkom erop. Dit is de gemakkelijkste manier om au-bain-marie-stijl te smelten.

Voeg voor de slagroom 300 ml slagroom toe aan een keukenmachine en mix tot zachte pieken. Voeg geleidelijk de volledig afgekoelde chocolade toe aan je mengkom met de helft van de slagroom. Gebruik later de andere helft van de slagroom.

Dan is het tijd om het glas te bouwen. Voeg eerst een laag gemalen Oreo-koekjes toe, gevolgd door een laag Chocolademousse. Voeg vervolgens een laagje slagroom en een laagje gemalen Oreokoekjes toe. Herhaal dit proces. Laat het minimaal 1 uur in de koelkast opstijven. Geniet van deze geweldige 3-laags chocoladetrifle!

Hoe maak je Chocolademousse Trifle

Hieronder vindt je het overzicht van de stappen:

 1. De eerste stap is het uitpakken van 14 originele Oreo-koekjes en het verkruimelen ervan met behulp van een keukenmachine.
 2. Snijd 100 gram pure chocolade in kleine stukjes en doe de stukjes in een mengkom.
 3. Voeg 60 ml slagrpp, toe aan de mengkom en smelt alles au-bain-marie. Als alles gesmolten is, laat je de chocolade 10 minuten afkoelen.
 4. Voeg vervolgens 300 ml slagroom toe aan een keukenmachine en mix tot zachte pieken.
 5. Voeg geleidelijk de afgekoelde chocolade toe aan je mengkom met de helft van de slagroom. Gebruik later de andere helft van de slagroom.
 6. Dan is het tijd om het glas te bouwen. Voeg eerst een laag gemalen Oreo-koekjes toe, gevolgd door een laag Chocolademousse. Voeg vervolgens een laagje slagroom en een laagje gemalen Oreokoekjes toe.
 7. Herhaal dit proces.
 8. Laat het minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
 9. Geniet van deze geweldige 3-laags chocoladetrifle!

Andere Dessert Recepten

Als u op zoek bent naar meer dessert recepten:

Als je nog een interessant recept hebt, laat het me dan weten!

Chocolademousse Trifle Ingredienten

Om dit fantastische dessert te maken heb je maar een paar ingrediënten nodig. Deze ingrediënten zijn: Oreokoekjes, pure chocolade en slagroom. Het recept vind je hieronder! Geïnteresseerd in kookvideo’s? Bekijk mijn YouTube-kanaal!

chocolate mousse trifle recipe

Chocolademousse Trifle

Chocolademousse Trifle

Nolynskitchen
Een geweldig dessert: Chocolademousse Trifle! Dit dessert is zo lekker en zo gemakkelijk te maken. Iedereen zal dol zijn op de geweldige lagen!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Koelkast 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Dessert
Keuken Nederlands
Porties 2 Personen
calorieën 1301 kcal

Equipment

 • 1 Food Processor
 • 1 Mes
 • 1 Mengkom
 • 1 Grote pan
 • 1 Spatel

Ingrediënten
  

 • 14 Oreo koekjes
 • 100 grams Donkere Chocolade
 • 360 ml Slagroom

Instructies
 

 • De eerste stap is het uitpakken van 14 originele Oreo-koekjes en het verkruimelen ervan met behulp van een keukenmachine.
 • Snijd 100 gram pure chocolade in kleine stukjes en doe de stukjes in een mengkom.
 • Voeg 60 ml slagroom toe aan de mengkom en smelt alles au-bain-marie. Als alles gesmolten is, laat je de chocolade 10 minuten afkoelen.
 • Voeg vervolgens 300 ml slagroom toe aan een keukenmachine en mix tot zachte pieken.
 • Voeg geleidelijk de afgekoelde chocolade toe aan je mengkom met de helft van de slagroom. Gebruik later de andere helft van de slagroom.
 • Dan is het tijd om het glas te bouwen. Voeg eerst een laag gemalen Oreo-koekjes toe, gevolgd door een laag Chocolademousse. Voeg vervolgens een laagje slagroom en een laagje gemalen Oreokoekjes toe. Herhaal dit proces.
 • Laat het minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
 • Geniet van deze geweldige 3-laags chocolademousse trifle!

Video

Notities

 • De calorieën lijken hoog, dit komt door de slagroom. Ik heb veel slagroom gemaakt omdat je er 2-4 glaasjes van kunt maken. Afhankelijk van de grootte van het glas.
  Zorg ervoor dat je chocolade is afgekoeld voordat je hem toevoegt aan de slagroom!

Nutrition

Calories: 1301kcalCarbohydrates: 88gProtein: 13gFat: 102gSaturated Fat: 58gPolyunsaturated Fat: 6gMonounsaturated Fat: 31gTrans Fat: 0.1gCholesterol: 205mgSodium: 385mgPotassium: 725mgFiber: 8gSugar: 51gVitamin A: 2667IUVitamin C: 1mgCalcium: 173mgIron: 16mg
Trefwoord Chocolademousse Trifle
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

FAQ Chocolademousse Trifle

Hieronder vindt je de meest gestelde vragen:

Wat is Chocolademousse Trifle?
Een dessert in een glas met drie lagen die bestaan uit verkruimelde Oreo koekjes, chocolademousse en slagroom.

Hoe lang duurt het om te maken?
Het recept kost je 1 uur en 10 minuten om te maken.

Welke ingredienten heb je nodig voor dit recept?
De ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept zijn: Oreo koekjes, pure chocolade en slagroom.

Hoeveel calorieen heeft dit dessert?
Elk glas bevat ongeveer 700 calorieën. Als je de calorieën wilt verminderen, gebruik dan een kleiner glas en gebruik niet veel slagroom.

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recipe Rating
Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Nieuwste recepten

- Advertisement -

Meer recepten als dit

- Advertisement -