Espresso Martini

Must Try

Nolynskitchen
Hi i'm Nolynskitchen. A Home Cook with a passion for cooking. Follow my easy recipes and watch them on YouTube. Let me help you to make easy and wonderfull dishes!

Je kunt niet alles leuk vinden. Sommige gerechten ruiken zo lekker, maar er kunnen bepaalde elementen in het gerecht zitten die ik echt niet lekker vind. Zo heeft iedereen iets wat ze niet eten of drinken. Dit heeft gewoon met smaak te maken. Als ik het goed zeg, verandert je smaak elke 7 jaar, dus misschien vind je het over een paar jaar leuk.

Dit heb ik bijvoorbeeld ook bij de koffie. Ja, koffie. Ik vind het superlekker ruiken, verse bonenkoffie, maar ik kan het gewoon niet drinken. Ik hou niet van de smaak. En verplicht te drinken, want het is koffie en iedereen doet het, daar hou ik ook niet van. Je hebt ook cocktails met koffiesmaak. Ik hou niet van de koffiesmaak, maar als je een koffiefan bent, is dit de cocktail voor jou. In dit artikel gaan we dieper in op het maken van Espresso Martini.

Definitie Espresso Martini

De betekenis van Espresso Martini is:

”een koude cocktail die bekend staat om zijn koffiesmaak. De cocktail bevat geen gin of vermout, maar espressokoffie, koffielikeur en wodka”.

Espresso Martini

De cocktail staat dan ook bekend als een koffiecocktail. Deze koffie smaakt door de espresso en de koffielikeur. Combineer deze ingrediënten met wodka en je hebt een geweldige koffiecocktail. Je kunt zelfs suikersiroop toevoegen als je dat lekker vindt.

Er zijn meerdere mensen die aangeven de uitvinder van deze cocktail te zijn. Een van de bekendste claims komt uit 1980. De drank is gemaakt door Dick Bradsell in een club. Een klant vroeg om een drankje dat haar een kick gaf om wakker te blijven. Hij bedacht een combinatie van koffie en wodka. Wodka was in die tijd een populaire drank en hij had de combinatie met koffie in gedachten. Een mooi verhaal dat wellicht de waarheid is over de oorsprong van deze drank. Hieronder zal ik het recept verder toelichten.

Espresso Martini Recept

Dit cocktailrecept is zo eenvoudig. Je hebt de volgende ingrediënten nodig: espresso, wodka en koffielikeur. Voor de garnering kun je wat koffiebonen gebruiken.

De eerste stap is om je martini-glas te pakken. Als je geen martini-glas hebt, kun je een ander glas gebruiken. Pak ook je shaker. Doe wat ijsblokjes in de shaker en begin met het maken van je espresso. Als de espresso klaar is voeg je 21 ml espresso toe aan de shaker. Begin met het afmeten van de 21 ml Kahlua en 43 ml Vodka. Voeg beide ingrediënten toe aan de shaker.

Het volgende is om te beginnen met schudden. Als je klaar bent met shaken hoef je alleen nog maar de cocktail in het martini glas te gieten. Een belangrijk punt is om geen ijsblokjes in je cocktail te doen. Voordat je je cocktail kunt drinken doe je er twee koffiebonen bovenop! Geniet van je coctail!

Ik raad je echt aan dit recept eens te proberen! Vind je dit recept lekker laat dan hieronder een reactie achter of laat een reactie achter op mijn YouTube-kanaal! Dat zal ik ook waarderen! Mocht je tips of feedback hebben? Laat het me weten!

Hoe maak je een Espresso Martini

Hieronder vindt je de samenvatting van de stappen:

 1. De eerste stap is het pakken van een martini-glas en een shaker.
 2. Voeg ijsblokjes toe in de shaker.
 3. Maak de espresso.
 4. Meet de 21 ml Espresso af en doe deze in de shaker.
 5. Meet ook de 21 ml Kahlua en 43 ml Vodka af.
 6. Voeg beide ingrediënten toe aan de shaker.
 7. Begin te schudden.
 8. Schenk het mengsel zonder ijs in het martiniglas.
 9. Voeg als garnering wat koffiebonen toe.
 10. Geniet van uw Espresso Martini Cocktail.

Andere Dranken Recepten

Als je op zoek bent naar meer Drankrecepten met alcohol:

Als je nog een interessant recept hebt, laat het me weten!

Espresso Martini Ingredienten

Om deze cocktail te maken heb je een aantal ingrediënten nodig. Deze ingrediënten zijn: espresso, wodka en koffielikeur. Voor de garnering kun je wat koffiebonen gebruiken. Het recept vind je hieronder! Interesse in kookvideo’s? Let op mijn YouTube Kanaal.

Espresso Martini recipe

 

Espresso Martini

Espresso Martini

Nolynskitchen
Een makkelijk drankje: Espresso Martini. Deze cocktail is zo makkelijk te maken met slechts 3 ingrediënten! Als je van de smaak van koffie houdt, wordt dit je favoriete cocktail!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 3 minuten
Gang Dranken
Keuken Engeland
Porties 1 Person
calorieën 200 kcal

Equipment

 • Martini Glas
 • Shaker

Ingrediënten
  

 • 43 ml Wodka
 • 21 ml Espresso
 • 21 ml Kahlua likeur
 • 10 ml Suiker siroop (Optioneel)

Garnish

 • 2 Koffiebonen

Instructies
 

 • De eerste stap is het pakken van een martini-glas en een shaker.
 • Voeg ijsblokjes toe in de shaker.
 • Maak de espresso.
 • Meet de 21 ml Espresso af en doe deze in de shaker.
 • Meet ook de 21 ml Kahlua en 43 ml Vodka af.
 • Voeg beide ingrediënten toe aan de shaker.
 • Begin te schudden.
 • Schenk het mengsel zonder ijs in het martiniglas.
 • Voeg als garnering wat koffiebonen toe.
 • Geniet van uw Espresso Martini Cocktail.

Nutrition

Calories: 200kcalCarbohydrates: 17gProtein: 1gFat: 1gSaturated Fat: 1gSodium: 11mgPotassium: 31mgSugar: 17gVitamin C: 1mgCalcium: 2mgIron: 1mg
Trefwoord Espresso Martini
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

FAQ Espresso Martini

Hieronder vind je de meest gestelde vragen:

Wat is Espresso Martini?
Een koude cocktail die bekend staat om zijn koffiesmaak. De cocktail bevat geen gin of vermout, maar espressokoffie, koffielikeur en wodka.

Hoe lang duurt het om te maken?
Het totale recept kost je minder dan 3 minuten.

Welke ingredienten heb ik nodig voor dit recept?
De ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept zijn: espresso, wodka en koffielikeur. Voor de garnering kun je wat koffiebonen gebruiken.

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recipe Rating
Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Nieuwste recepten

- Advertisement -

Meer recepten als dit

- Advertisement -