Mojito

Must Try

Nolynskitchen
Hi i'm Nolynskitchen. A Home Cook with a passion for cooking. Follow my easy recipes and watch them on YouTube. Let me help you to make easy and wonderfull dishes!

De zomerdagen komen eraan. Je voelt het, de zon begint te schijnen en het lijkt alsof mensen ook blijer worden. Of dat merk ik in ieder geval om me heen. Na een jaar van lock-downs en beperkingen, zou de zomer een periode van vreugde moeten zijn. Laatst keek ik naar een documentaire over eten en drinken en kwam ik deze cocktail tegen. Ik heb deze cocktail vaak gehad. De eenvoud en smaak zorgen ervoor dat eigenlijk iedereen dit lekker vindt! Vandaag een nieuw cocktailrecept. In dit artikel gaan we dieper in op het maken van Mojito.

Definitie Mojito

De betekenis van Mojito is:

”een longdrinkcocktail uit Cuba. Deze cocktail bestaat uit witte rum, limoensap, sodawater, munt en suiker. Deze cocktail staat bekend als een populaire zomerdrank”.

Mojito

Op het moment dat je aan iemand vraagt: noem 3 cocktails, dan denk ik dat de kans groot is dat een van de antwoorden deze cocktail is. Dat is niet verwonderlijk, gezien het feit dat het de beroemdste highball-cocktail op basis van rum is. Door deze populariteit zijn er veel verschillende versies van deze cocktail ontstaan. Voorbeelden zijn:

 • Nojito (geen alcohol)
 • Cojito (kokossmaak)
 • Mojito Blanco (geen rum, maar tequila)

Geschiedenis  Mojito

De geschiedenis van deze cocktail gaat terug tot Havana, de hoofdstad van Cuba. De exacte oorsprong van de drank heeft, zoals elke cocktail, verschillende verhalen. In eerdere cocktailrecepten heb ik al beschreven dat de drankjes vaak gebruikt worden om ziektes te voorkomen. Dat is ook het verhaal met Mojito. In Cuba gebruikten ze hiervoor ”brandend water”. Dat was rum in combinatie met suikerriet. Dit werd vervolgens gemengd met limoen en munt. De naam van de cocktail heeft ook meerdere verhalen. Het eerste verhaal is dat de naam is afgeleid van het woord mojo, een Cubaanse smaakmaker. Een ander verhaal is dat het een afgeleide is van het woord mojadito. Het is Spaans voor de uitdrukking een beetje nat. Ongeacht het verhaal en de oorsprong van de cocktail, ik ben blij dat ze het gehaald hebben!

Mojito Recept

Dit cocktailrecept is zo eenvoudig. Je hebt de volgende ingrediënten nodig: witte rum, limoen, munt, sodawater en kristalsuiker.

Als je de cocktail gaat maken, heb je een stamper nodig. Voor de rest heb je geen shaker nodig. Een belangrijk onderdeel is het stevige glas zodat je de stamper kunt gebruiken zonder dat het glas breekt. De eerste stap is je glas pakken.

Meet 12 gram kristalsuiker of kraansuiker af, dit is een eetlepel. Voeg de suiker toe aan het glas samen met 3-5 partjes limoen. Het is nu tijd om te gaan stampen. Meng alles goed door elkaar. Voeg na het stampen een handvol muntblaadjes toe. Zorg ervoor dat je ze met je hand over elkaar wrijft voordat je ze aan het glas toevoegt. Door ze te wrvijen komt de geweldige smaak vrij.

Meet 45 ml witte rum af en voeg dit toe aan het glas. Voeg de helft van het glas met crushed ijs toe en mix alles door elkaar met een lepel. Na het mengen voeg je het sodawater en meer crushed ijs toe. Mix alles nog een keer door elkaar. Voor de topping kun je een muntblaadje bovenop doen en een limoentje aan de zijkant van het glas! Geniet van je coctail!

Ik raad je echt aan dit recept eens te proberen! Vind je dit recept lekker laat dan hieronder een reactie achter of laat een reactie achter op mijn YouTube-kanaal! Dat zal ik ook waarderen! Mocht je tips of feedback hebben? Laat het me weten!

Hoe maak je een Mojito

Hieronder vindt u de samenvatting van de stappen:

 1. De eerste stap is het pakken van een glas met een dikke bodem.
 2. Voeg 12 gram suiker (1 eetlepel) en 3-5 limoenpartjes toe.
 3. Begin te stampen.
 4. Plet de handvol muntblaadjes en voeg toe aan het glas.
 5. Meet 45 ml witte rum af en voeg dit toe aan het glas
 6. Voeg de helft van het glas met gemalen ijs toe.
 7. Pak een lepel en meng alles door elkaar.
 8. Voeg het sodawater en de andere helft van het crushed ijs toe en meng alles.
 9. Bovenop kun je een blaadje munt toevoegen of aan de zijkant een partje limoen.
 10. Geniet van je coctail!

Andere Dranken Recepten

Als je op zoek bent naar meer Drankrecepten met alcohol:

Als je nog een interessant recept hebt, laat het me weten!

Mojito Ingredienten

Om deze cocktail te maken heb je een aantal ingrediënten nodig. Deze ingrediënten zijn: witte rum, limoen, munt, sodawater en kristalsuiker. Het recept vind je hieronder! Interesse in kookvideo’s? Let op mijn YouTube kanaal.

mojito recipe

 

mojito

Mojito

Nolynskitchen
Een makkelijk drankje: Mojito. Deze cocktail bevat 5 ingrediënten. Deze cocktail is binnen 5 minuten klaar met een geweldige smaak! Genieten!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Dranken
Keuken Cuba
Porties 1 Person
calorieën 170 kcal

Equipment

 • 1 Glas
 • 1 Stamper

Ingrediënten
  

 • 12 gram Suiker (Gekorreld of Kraan)
 • 45 ml Rum (Witte)
 • 35 ml Soda water
 • Munt
 • 1 Limoen

Instructies
 

 • De eerste stap is het pakken van een glas met een dikke bodem.
 • Voeg 12 gram suiker (1 eetlepel) en 3-5 limoenpartjes toe.
 • Begin te stampen.
 • Plet de handvol muntblaadjes en voeg toe aan het glas.
 • Meet 45 ml witte rum af en voeg dit toe aan het glas.
 • Voeg de helft van het glas met gemalen ijs toe.
 • Pak een lepel en meng alles door elkaar.
 • Voeg het sodawater en de andere helft van het crushed ijs toe en meng alles.
 • Bovenop kun je een blaadje munt toevoegen of aan de zijkant een partje limoen. Geniet van je coctail!

Notities

 • Zorg ervoor dat je glas aan de onderkant dik genoeg is. Anders bestaat de kans dat je het glas breekt met het stampen.

Nutrition

Calories: 170kcalCarbohydrates: 19gProtein: 1gFat: 1gSaturated Fat: 1gSodium: 9mgPotassium: 70mgFiber: 2gSugar: 13gVitamin A: 34IUVitamin C: 20mgCalcium: 24mgIron: 1mg
Trefwoord Mojito
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

FAQ Mojito

Hieronder vind je de meest gestelde vragen:

Wat is een Mojito?
Een longdrinkcocktail uit Cuba. Deze cocktail bestaat uit witte rum, limoensap, sodawater, munt en suiker. Deze cocktail staat bekend als een populair zomerdrankje.

Hoe lang duurt het om te maken?
Het totale recept kost je minder dan 5 minuten.

Welke ingredienten heb je nodig voor het recept?
De ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept zijn: witte rum, limoen, munt, sodawater en kristalsuiker.

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recipe Rating
Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Nieuwste recepten

- Advertisement -

Meer recepten als dit

- Advertisement -