Gin Tonic

Must Try

Nolynskitchen
Hi i'm Nolynskitchen. A Home Cook with a passion for cooking. Follow my easy recipes and watch them on YouTube. Let me help you to make easy and wonderfull dishes!

Het weer wordt beter. De beste tijd om een nieuw recept te schrijven over waarschijnlijk de makkelijkste cocktail. Ik zie dit drankje als een cocktail voor de warme dagen, maar ik ken veel mensen die kunnen zeggen dat dit hun favoriete drankje is. Als ze naar een bar of club gaan, is het eerste wat ze bestellen dit drankje. In dit artikel gaan we dieper in op het maken van gin-tonic.

Definitie Gin Tonic

De betekenis van Gin Tonic is:

”een longdrink cocktail bestaande uit gin, tonic water, ijsblokjes en een schijfje limoen”.

Gin Tonic

De cocktail heeft dus verschillende namen, maar bevat 3 ingrediënten. Voor de garnering wordt altijd een schijfje limoen gebruikt. Je kunt de limoen als schijfje in het glas doen of van tevoren kort uitknijpen. Als alternatief is er ook een mogelijkheid om citroen te gebruiken, alleen is dit niet volgens het originele recept. Er zijn twee redenen om citroenen te gebruiken. De eerste is dat deze vaak gemakkelijker te krijgen zijn dan limoenen. Daarnaast is een citroen vaak goedkoper. Dus als je de totale ervaring wilt hebben, raad ik aan om limoen te gebruiken!

De geschiedenis van de cocktail gaat terug tot de tijd van de Britse Oost-Indische Compagnie in India. Destijds werd de drank gebruikt om ziekte te voorkomen. Later werd er suiker aan toegevoegd om het minder bitter te maken. Het was beter om zo te drinken. Tegenwoordig is het een populaire zomercocktail. Ik zal je niet langer ophouden voor het recept! Hieronder vind je het recept!

Gin Tonic Recept

Dit cocktailrecept is zo eenvoudig. Je hebt de volgende ingrediënten nodig: slechts 3 ingrediënten. Het alcoholgedeelte is gin. Dan heb je tonic (water) en limoen nodig!

Voor deze drank kunt u een Copa glas gebruiken. Als je liever een ander glas hebt, is dat aan jou. De volgende stap is het nemen van het glas. Zorg dan dat je 2 tot 4 grote ijsblokjes in het glas doet. Hoe groter hoe beter.

Als de ijsblokjes in het glas zitten, is het tijd om de gin af te meten. Je kunt 1/4 jenever gebruiken. Het resterende 3/4 deel is tonisch. Voor Gin heb je 45 ml nodig. Voor de Tonic spaar je 180 ml uit en dan heb je nog wat over in je fles. Voeg beide ingrediënten toe aan het glas.

Snijd vervolgens twee schijfjes limoen af en voeg deze ook toe aan het glas. Neem dan een lepel en meng alles goed door elkaar. Nu hoef je alleen nog maar te genieten van deze geweldige cocktail. Deze cocktail zal een van de gemakkelijkste zijn die je ooit hebt gemaakt! Geniet ervan!

Ik raad je echt aan dit recept eens te proberen! Vind je dit recept lekker laat dan hieronder een reactie achter of laat een reactie achter op mijn YouTube-kanaal! Dat zal ik ook waarderen! Mocht je tips of feedback hebben? Laat het me weten!

Hoe maak je een Gin Tonic

Hieronder vindt je de samenvatting van de stappen:

 1. De eerste stap is om een glas te krijgen (Copa of een andere)
 2. Vul het glas met 2 tot 4 grote ijsblokjes
 3. Meet 45 ml gin (1/4) af. Het andere 3/4 deel is tonic.
 4. Voeg de gin-tonic toe aan het glas.
 5. Snijd 2 schijfjes limoen en voeg dit toe aan het glas.
 6. Klop het mengsel door elkaar met een lepel! Geniet van deze geweldige cocktail!

Andere Dranken Recepten

Als je op zoek bent naar meer Drankrecepten met alcohol:

Als je nog een interessant recept hebt, laat het me weten!

Gin Tonic Ingredienten

Om deze cocktail te maken heb je een aantal ingrediënten nodig. Het alcoholgedeelte is gin. Verder heb je tonic en limoen nodig. Het recept vind je hieronder! Interesse in kookvideo’s? Let op mijn YouTube kanaal.

gin tonic recipe

 

gin tonic

Gin Tonic

Nolynskitchen
Een makkelijk drankje: Gin Tonic of ook wel bekend onder de naam Gin en Tonic. Deze cocktail bevat twee hoofdingrediënten en een lekker schijfje limoen. Deze cocktail is binnen 3 minuten klaar!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 3 minuten
Gang Dranken
Keuken Indiaans
Porties 1 Person
calorieën 184 kcal

Equipment

 • 1 Glas

Ingrediënten
  

 • 45 ml Gin
 • 180 ml Tonic
 • 1 Limoen
 • IJsblokjes

Instructies
 

 • De eerste stap is een glas pakken. Normaal wordt het geserveerd in een Copa glas. Je kunt ook een ander glas gebruiken!
 • Vul het glas met 2 tot 4 grote ijsblokjes.
 • Meet 45 ml gin en 3/4 deel tonic af.
 • Voeg de gin-tonic toe aan het glas.
 • Snijd 2 schijfjes limoen en voeg dit toe aan het glas.
 • Klop het mengsel door elkaar met een lepel! Geniet van deze geweldige cocktail!

Nutrition

Calories: 184kcalCarbohydrates: 23gProtein: 1gFat: 1gSaturated Fat: 1gSodium: 2mgPotassium: 69mgFiber: 2gSugar: 17gVitamin A: 34IUVitamin C: 20mgCalcium: 22mgIron: 1mg
Trefwoord Gin Tonic
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

FAQ Gin Tonic

Hieronder vind je de meest gestelde vragen:

Wat is Gin Tonic?
Gin Tonic, ook wel G en T genoemd, is een longdrinkcocktail bestaande uit gin, tonic water, ijsblokjes en een schijfje limoen.

Hoe lang duurt het om te maken?
Het totale recept kost je minder dan 3 minuten.

Welke ingredienten heb je nodig voor dit recept?
De ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept zijn: gin, tonic en limoen.

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recipe Rating
Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Nieuwste recepten

- Advertisement -

Meer recepten als dit

- Advertisement -