Chocolade Martini

Must Try

Nolynskitchen
Hi i'm Nolynskitchen. A Home Cook with a passion for cooking. Follow my easy recipes and watch them on YouTube. Let me help you to make easy and wonderfull dishes!

Een cocktail is er in verschillende soorten en smaken. Ik maak altijd de vergelijking met speciaalbier: ook al ben je er geen fan van, er zit zeker iets bij wat je lekker vindt. Dit geldt natuurlijk ook voor cocktails. Er zijn zoveel verschillende soorten en smaken cocktails dat er voor iedereen wel iets lekkers tussen zit. Het hoeft geen cocktail met alcohol te zijn, alcoholvrije cocktails zijn ook super lekker! Een voordeel van alcoholvrije cocktails: je bent gewoon fit de dag erna! Vandaag een cocktail voor echte chocoladeliefhebbers. In dit artikel gaan we dieper in op het maken van Chocolade Martini.

Definitie Chocolade Martini

De betekenis van Chocolade Martini is:

”een cocktail geserveerd in een martini glas. Deze drank bevat wodka, vloeibare slagroom en chocoladelikeur. De beste cocktail voor een chocoladeliefhebber”.

Chocolade Martini

Een martini is een cocktail bestaande uit gin en vermout. Dit drankje wordt geserveerd in een typisch martini glas. Vaak zit er een olijf in het glas. Als je aan Chocolade Martini denkt, is dit misschien niet je eerste voorkeur aangezien het een aparte combinatie is van wodka en een chocoladesmaak.

Deze chocoladecocktail bevat geen gin en vermout, maar wodka. Ik zie deze cocktail meer als een toetje. Als je lekker hebt gegeten, kun je deze alcoholische versnapering daarna alsnog nemen. Het is een cocktail waar je echt van wilt genieten. Volgens mij kun je hier twee versies van maken:

 • Donkere Chocolade Martini
 • Martini met witte chocolade

De naam spreekt eigenlijk voor zich. Je hebt donkere likeur, de normale chocoladelikeur. Er is ook witte chocoladelikeur. Je zou hier zelfs een witte chocolade martini van kunnen maken. Ik geef de voorkeur aan de donkere, omdat de smaak van chocolade naar mijn mening beter is. Als je echt van witte chocolade houdt, dan weet je welke keuze je moet maken! Blijf lezen voor het recept.

Chocolade Martini Recipe

Dit cocktailrecept is zo eenvoudig. Je hebt de volgende ingrediënten nodig: wodka, vloeibare slagroom en chocoladelikeur.

De eerste stap in het pakken van je martini-glas en je shaker. Begin je shaker met ijs te vullen. Als de shaker gevuld is met ijs kun je de 50 ml chocoladelikeur afmeten. Voeg dit toe aan de shaker. Wanneer de chocoladelikeur aan de shaker is toegevoegd, kun je beginnen met het afmeten van de 35 ml wodka en tussen de 10 en 20 ml vloeibare slagroom. Voeg beide ingrediënten toe aan de shaker.

Het is tijd om te schudden! Begin te schudden. Als je klaar bent met shaken giet je het mengsel in het martini glas. Belangrijke opmerking: voeg geen ijs toe. Het laatste wat je wilt is een aardbei aan de zijkant van het glas of wat munt in het glas. Doe gewoon wat je het leukst vindt. Geniet van je coctail!

Ik raad je echt aan dit recept eens te proberen! Vind je dit recept lekker laat dan hieronder een reactie achter of laat een reactie achter op mijn YouTube-kanaal! Dat zal ik ook waarderen! Mocht je tips of feedback hebben? Laat het me weten!

Hoe maak je een Chocolade Martini

Hieronder vindt u de samenvatting van de stappen:

 1. De eerste stap is om je martini-glas te pakken.
 2. Pak je shaker en vul de shaker met wat ijs.
 3. Meet de 50 ml Chocolade Likeur af en voeg dit toe aan de shaker.
 4. Meet 35 ml Vodka af en voeg dit toe aan de shaker.
 5. Voeg tussen de 10 ml en 20 ml vloeibare slagroom toe aan de shaker.
 6. Alle ingrediënten zitten in de shaker, begin maar te shaken!
 7. Giet het mengsel in het martiniglas zonder het ijs.
 8. Voeg aardbei toe aan de zijkant van het glas! Geniet van je coctail!

Andere Dranken Recepten

Als je op zoek bent naar meer Drankrecepten met alcohol:

Als je nog een interessant recept hebt, laat het me weten!

Chocolade Martini Ingredienten

Om deze cocktail te maken heb je een aantal ingrediënten nodig. Deze ingrediënten zijn: wodka, vloeibare slagroom en chocoladelikeur. Voor de garnering kun je munt of een aardbei gebruiken. Het recept vind je hieronder! Interesse in kookvideo’s? Let op mijn Youtube Kanaal.

Chocolate Martini recipe

 

Chocolade Martini

Chocolade Martini

Nolynskitchen
Een makkelijk drankje: Chocolade Martini. Deze cocktail is zo makkelijk te maken met slechts 3 ingrediënten! Die cocktail ziet er zo lekker uit! Je maakt het binnen 5 minuten! Genieten!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Dranken
Keuken Amerikaans
Porties 1 Person
calorieën 325 kcal

Equipment

 • 1 Glas
 • 1 Shaker

Ingrediënten
  

 • 50 ml Mozart Chocolade likeur
 • 35 ml Wodka
 • 10 ml Slagroom (Vloeistof)

Garnering

 • 1 Aardbei

Instructies
 

 • De eerste stap is om je martini-glas te pakken.
 • Pak je shaker en vul de shaker met wat ijs.
 • Meet de 50 ml Chocolade Liquor af en voeg dit toe aan de shaker.
 • Meet 35 ml Vodka af en voeg dit toe aan de shaker.
 • Voeg tussen de 10 ml en 20 ml vloeibare slagroom toe aan de shaker.
 • Alle ingrediënten zitten in de shaker, begin maar te shaken!
 • Giet het mengsel in het martiniglas zonder het ijs.
 • Voeg aardbei toe aan de zijkant van het glas! Geniet van je coctail!

Nutrition

Calories: 325kcalCarbohydrates: 21gProtein: 1gFat: 4gSaturated Fat: 2gCholesterol: 14mgSodium: 4mgPotassium: 26mgFiber: 1gSugar: 21gVitamin A: 148IUVitamin C: 7mgCalcium: 8mgIron: 1mg
Trefwoord Chocolade Martini
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

FAQ Chocolade Martini

Hieronder vind je de meest gestelde vragen:

Wat is Chocolade Martini?
Een cocktail geserveerd in een martini glas. Deze drank bevat wodka, vloeibare slagroom en chocoladelikeur. De beste cocktail voor een chocoladeliefhebber.

Hoe lang duurt het om te maken?
Het totale recept kost je minder dan 5 minuten.

Welke ingredienten heb ik nodig voor dit recept?
De ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept zijn: wodka, vloeibare slagroom en chocoladelikeur. Voor de garnering kun je wat munt of een aardbei gebruiken.

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recipe Rating
Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Nieuwste recepten

- Advertisement -

Meer recepten als dit

- Advertisement -