Roerei

Must Try

Nolynskitchen
Hi i'm Nolynskitchen. A Home Cook with a passion for cooking. Follow my easy recipes and watch them on YouTube. Let me help you to make easy and wonderfull dishes!

Roerei, ook wel bekend als roergebakken eieren of in het Frans œufs brouillés. Dit recept zie je vaak bij restaurants om als ontbijt te eten. Ook heb ik een sterke voorkeur voor scrambled eggs thuis in de ochtend. Ik moet toegeven dat de manier van roerei maken enorm verschilt. Iedereen heeft zijn eigen manier om dit te doen. In dit artikel beschrijven we hoe je roerei maakt.

Definitie roerei

De betekenis van Roerei is:

”een eimengsel met peper, zout en melk gebakken in een koekenpan die tijdens het bakken door elkaar wordt geklopt/geroerd”.

Roerei

Net als veel andere dingen, is het maken van roerei echt een kwestie van smaak. Roerei bestaat dus uit losgeklopte eieren met melk, peper en zout. Je kunt ook boter of olie aan het mengsel toevoegen of op smaak brengen met andere kruiden. Je hebt ook de volgende opties:

 • Roerei met kaas of ham of zalm

Naast een koekenpan kun je er ook voor kiezen om de eitjes au bain-marie te maken of met de magnetron. Zelf heb ik liever de koekenpan.

Natuurlijk geloof ik dat mijn roerei het lekkerst is. Het is het recept van mijn moeder en grootmoeder dat al eeuwen in de familie is. Het maken van dit recept kan niet fout gaan. Je probeert het en merkt zelf of je van bepaalde ingrediënten wat meer of minder wilt toevoegen. Ik hou er persoonlijk niet van als de roerei te waterig is. Ik wil dat het een iets stevigere vorm heeft. Zo maak je zelf de lekkerste fluffy scrambled eggs.

Roerei Recept

Dit ontbijtje is makkelijk te maken. Je hebt de volgende ingrediënten nodig: eieren, peper, zout, koffiemelk en mijn geheime ingrediënt Magi.

Dit recept is zo makkelijk. Doe de boter in een koekenpan en zet de temperatuur op middelhoog vuur. Pak een kom en breek 2 eieren in de kom, voeg 25 ml melk, een eetlepel maggi toe aan de kom. Gebruik een snufje zout en peper en begin het mengsel goed te kloppen.

Het beste kan je een garde gebruiken. Doe dit voor 60 seconden. Zorg dat alles goed met elkaar gemengd is. Als je kleine luchtbelletjes ziet, dan weet je dat het goed is. 

Begin met het gieten van de eieren in de pan. Gebruik een spatel van hout of silliconen om de pan niet te beschadigen. Begin met het trekken van de gekookte eieren van de buitenkant naar de midden van de pan. Blijf de spatel rond de randen van de pan bewegen. De ongekookte eieren zullen aan de buitenkant komen en de gekookte eieren in het middel. 

Als je geen ongekookte eieren ziet, draai je de eieren om en begin je de scramble in kleine stukjes te breken. De volgende paar seconden is een kwestie van smaak. Houd je van een beetje “natte” roerei, dan kun je het vuur lager zetten en de eieren blijven draaien. Als je je roerei meer gekookt wilt hebben, blijf je op het vuur houden. Ik zelf vind natte roerei niet echt super lekker, dus ik blijf het altijd nog even doorroeren zodat ik niks nat meer zie. Leg de Roerei op een bord. Na het proeven kun je besluiten om wat extra peper toe te voegen.

Hoe maak je Roerei

Hieronder vindt je de samenvatting van de stappen:

 1. Doe de boter in de koekenpan en zet de temperatuur op middelhoog vuur.
 2. Neem een kom en breek je 2 eieren in de kom Voeg 25 ml melk en 1 eetlepel maggi toe aan de kom. Gebruik een snufje zout en peper.
 3. Na alle ingrediënten in de kom is het tijd om te gaan kloppen. Neem een garde en meng de ingrediënten gedurende 60 seconden. Zorg dat alles met elkaar vermengd is. Als je kleine luchtbelletjes ziet, weet je dat het mengen goed is!
 4. Begin met het gieten van de eieren in de pan op middelhoog vuur. Gebruik een spatel van hout of siliconen. Het beschadigt de pan niet. Begin met het trekken van de gekookte eieren van de buitenkant naar het midden van de pan.
 5. Blijf de spatel rond de randen van de pan bewegen. De ongekookte eieren zullen het middelhoge warmteoppervlak van de pan raken. De gekookte eieren verzamelen zich in het midden.
 6. Als je geen ongekookte eieren ziet, draai je de eieren om en begin je de scramble in kleine stukjes te breken. De volgende paar seconden is een kwestie van smaak. Houd je van een beetje “natte” roerei, dan kun je het vuur lager zetten en de eieren blijven draaien. Als je je roerei meer gekookt wilt hebben, blijf je op het vuur houden
 7. Leg de Roerei op een bord. Na het proeven kun je besluiten om wat extra peper toe te voegen.

Andere Ontbijt Recepten

Als je op zoek bent naar meer ontbijtrecepten met ei:

als je nog een interessant recept hebt, laat het me weten!

Roerei ingredienten

Om Scrambled Eggs te maken heb je vier ingrediënten nodig. Deze ingrediënten zijn: eieren, peper, zout, koffiemelk en mijn geheime ingrediënt Magi.

roerei

Roerei

Nolynskitchen
Roerei, hét perfecte ontbijtje voor in het weekend! Er zijn verschillende mogelijkheden om ze te maken. Het recept is mijn eigen versie van de wel bekende Scrambled Eggs. Ik raad aan om voor elke persoon twee eieren te gebruiken. Als je 's morgens veel honger hebt kun je extra ei toevoegen.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 1 Persoon
calorieën 126 kcal

Equipment

 • 1 Koekenpan
 • 1 Garde
 • 1 Schaal
 • 1 Spatel

Ingrediënten
  

 • 2 Eieren
 • 25 ml Koffiemelk
 • 1 snufje Zout
 • 1 snufje Peper
 • 1 eetlepel Maggi
 • Boter

Instructies
 

 • Doe de boter in de koekenpan en zet de temperatuur op middelhoog vuur.
 • Neem een kom en breek je 2 eieren in de kom Voeg 25 ml melk en 1 eetlepel maggi toe aan de kom. Gebruik een snufje zout en peper.
 • Na alle ingrediënten in de kom is het tijd om te gaan kloppen. Neem een garde en meng de ingrediënten gedurende 60 seconden. Zorg dat alles met elkaar vermengd is. Als je kleine luchtbelletjes ziet, weet je dat het mengen goed is!
 • Begin met het gieten van de eieren in de pan op middelhoog vuur. Gebruik een spatel van hout of siliconen. Het beschadigt de pan niet. Begin met het trekken van de gekookte eieren van de buitenkant naar het midden van de pan.
 • Blijf de spatel rond de randen van de pan bewegen. De ongekookte eieren zullen het middelhoge warmteoppervlak van de pan raken. De gekookte eieren verzamelen zich in het midden.
 • Als je geen ongekookte eieren ziet, draai je de eieren om en begin je de scramble in kleine stukjes te breken. De volgende paar seconden is een kwestie van smaak. Houd je van een beetje "natte" roerei, dan kun je het vuur lager zetten en de eieren blijven draaien. Als je je roerei meer gekookt wilt hebben, blijf je op het vuur houden.
 • Leg de Roerei op een bord. Na het proeven kun je besluiten om wat extra peper toe te voegen.

Video

Nutrition

Calories: 126kcalCarbohydrates: 1gProtein: 11gFat: 8gSaturated Fat: 3gCholesterol: 327mgSodium: 164mgPotassium: 121mgSugar: 1gVitamin A: 475IUCalcium: 49mgIron: 2mg
Trefwoord Roerei
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

FAQ Roerei

Hieronder vind je de meest gestelde vragen:

Wat is roerei?

Een eimengsel met peper, zout en melk gebakken in een koekenpan die tijdens het bakken door elkaar geklopt/geroerd wordt.

Hoeveel eieren heb je nodig?

Ik raad aan om 2 eieren per persoon te gebruiken.

Hoe lang duurt het om te maken?

Het duurt ongeveer 8 tot 10 minuten.

 

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recipe Rating
Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Nieuwste recepten

- Advertisement -

Meer recepten als dit

- Advertisement -