Zebra Pannenkoeken

Must Try

Nolynskitchen
Hi i'm Nolynskitchen. A Home Cook with a passion for cooking. Follow my easy recipes and watch them on YouTube. Let me help you to make easy and wonderfull dishes!

Vandaag een nieuw recept om de dag goed te beginnen. Dit recept is zo makkelijk, ik had dit veel eerder met jullie moeten delen. Ik weet zeker dat je dit recept vaker gaat maken! Het recept van vandaag is in 15 minuten te maken. In dit artikel gaan we dieper in op het maken van zebrapannenkoeken. Ook bekend als Zebra-crepes.

Definitie Zebra Pannenkoeken

De betekenis van zebrapannenkoekjes is:

”Een ontbijt dat bestaat uit een pannenkoek met chocolade swirl, een patroon van een zebra”.

Zebra Pannenkoeken

Het ontbijt wordt beschouwd als de belangrijkste maaltijd van de dag. Deze maaltijd bestaat voor iedereen uit iets anders. Afhankelijk van waar je woont, ben je opgegroeid met vaste ontbijtrituelen. De beste manier om je dag te beginnen is met het eten van pannenkoeken!

Afhankelijk van waar je woont, ben je misschien bekend met hoge pannenkoeken, luchtige pannenkoeken of dunne pannenkoeken die op pannenkoeken lijken. Het recept van vandaag gaat over dunne pannenkoeken, zoals pannenkoeken met een geweldige chocoladeswirl. Met de chocolade swirl kun je een geweldig zebrapatroon maken.

Ik raad je echt aan om dit Zebra Pannenkoeken recept eens te proberen! Vind je dit recept lekker laat dan hieronder een reactie achter of laat een reactie achter op mijn YouTube-kanaal! Dat zal ik ook waarderen! Mocht je tips of feedback hebben? Laat het me weten!

Zebra Pannenkoeken Recept

Dit ontbijtje is makkelijk te maken. Je hebt de volgende ingrediënten nodig: eieren, kristalsuiker, zout, vanillesuiker, melk, bloem voor alle doeleinden, maïzena, boter en cacaopoeder.

De eerste stap is om 3 eieren, 75 gram kristalsuiker, een snufje zout en 10 gram vanillesuiker in een mengkom te doen. Meng alles door elkaar. Als de ingrediënten gemengd zijn kun je 100 ml melk toevoegen. Meng alles weer door elkaar. Voeg vervolgens 200 gram bloem voor alle doeleinden toe aan de mengkom. Meng opnieuw! Voeg 400 ml melk toe en mix alles door elkaar. De volgende stap is om 50 gram maïzena en 30 gram gesmolten boter aan het mengsel toe te voegen. De laatste keer: meng alles door elkaar.

Je kunt er ook voor kiezen om eerst alle droge ingrediënten toe te voegen en daarna alle natte ingrediënten. Het gaat sneller, maar ik wil er zeker van zijn dat alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn.

Schep vier pannenkoeklepels met beslag in een andere kom. Voeg 20 gram cacaopoeder toe aan deze kom. Meng alles door elkaar. Gebruik een koekenpan met een klein beetje boter om de pannenkoeken te bakken. Voeg twee lepels beslag toe aan de pan. Gebruik een fles voor het cacaomengsel en maak een spiraal. Als de pannenkoek aan de bovenkant droog is, draai je de pannenkoek om.

Als de pannenkoek klaar is, kun je de kristalsuiker toevoegen. Vouw de pannenkoek naar binnen zodat je de chocoladering aan de buitenkant ziet. U kunt ook een variant maken. Gebruik eerst het chocoladebeslag. Als dit droog is voeg je het pannenkoekenbeslag toe. Maak de perfecte zebrapannenkoek!

Hoe maak je Zebra Pannenkoeken

Hieronder vindt je de samenvatting van de stappen:

 1. Doe eerst 3 eieren, 75 gram kristalsuiker, een snufje zout en 10 gram vanillesuiker in een mengkom. Meng alles door elkaar.
 2. Voeg vervolgens 100 milliliter melk toe. Meng alles door elkaar.
 3. Voeg vervolgens 200 gram bloem voor alle doeleinden toe aan de mengkom. Meng alles door elkaar
 4. Voeg 400 milliliter melk toe. Meng alles door elkaar.
 5. Voeg vervolgens 50 gram maïzena en 30 gram gesmolten boter toe aan het mengsel. Meng alles door elkaar.
 6. Schep vier pannenkoeklepels met beslag in een andere kom. Voeg 20 gram cacaopoeder toe aan deze kom. Meng alles door elkaar.
 7. Gebruik een koekenpan met een klein beetje boter om de pannenkoeken te bakken. Voeg twee lepels beslag toe aan de pan. Gebruik een fles voor het cacaomengsel en maak een spiraal. Als de pannenkoek aan de bovenkant droog is, draai je de pannenkoek om.
 8. Als de pannenkoek klaar is, kun je de kristalsuiker toevoegen. Vouw de pannenkoek naar binnen zodat je de chocoladering aan de buitenkant ziet.
 9. JE kunt ook een variant maken. Gebruik eerst het chocoladebeslag. Als dit droog is voeg je het pannenkoekenbeslag toe.

Andere Ontbijt Recepten

Als je op zoek bent naar meer ontbijtrecepten met pannenkoeken:

als je nog een interessant recept hebt, laat het me weten!

Zebra Pannenkoeken Ingredienten

Om dit fantastische ontbijt te maken heb je maar een paar ingrediënten nodig. Deze ingrediënten zijn: eieren, kristalsuiker, zout, vanillesuiker, melk, bloem voor alle doeleinden, maizena, boter en cacaopoeder. Het recept vind je hieronder! Interesse in de kookvideo? Bekijk mijn YouTube-kanaal!

zebra pancakes recipe

zebra pannenkoeken

Zebra pannenkoeken

Nolynskitchen
Een makkelijk ontbijt: Zebra Pannenkoeken! Dit ontbijt zit boordevol koolhydraten. Een perfect ontbijt om je dag mee te beginnen!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 10 Pannenkoeken
calorieën 200 kcal

Equipment

 • 1 Schaal
 • 1 Garde
 • 1 Lepel
 • 1 Koekenpan

Ingrediënten
  

 • 3 Eieren
 • 75 gram Kristalsuiker
 • Snufje Zout
 • 10 gram Vanille Suiker
 • 500 ml Melk
 • 200 gram Bloem
 • 50 gram Maizena
 • 30 gram Gesmolten boter
 • 20 gram Cacaopoeder

Instructies
 

 • Doe eerst 3 eieren, 75 gram kristalsuiker, een snufje zout en 10 gram vanillesuiker in een mengkom. Meng alles door elkaar.
 • Voeg vervolgens 100 milliliter melk toe. Meng alles door elkaar.
 • Voeg vervolgens 200 gram bloem voor alle doeleinden toe aan de mengkom. Meng alles door elkaar.
 • Voeg 400 milliliter melk toe. Meng alles door elkaar.
 • Voeg vervolgens 50 gram maïzena en 30 gram gesmolten boter toe aan het mengsel. Meng alles door elkaar.
 • Schep vier pannenkoeklepels met beslag in een andere kom. Voeg 20 gram cacaopoeder toe aan deze kom. Meng alles door elkaar.
 • Gebruik een koekenpan met een klein beetje boter om de pannenkoeken te bakken.
 • Voeg twee lepels beslag toe aan de pan. Gebruik een fles voor het cacaomengsel en maak een spiraal. Als de pannenkoek aan de bovenkant droog is, draai je de pannenkoek om.
 • Als de pannenkoek klaar is, kun je de kristalsuiker toevoegen. Vouw de pannenkoek naar binnen zodat je de chocoladering aan de buitenkant ziet.
 • Je kunt ook een variant maken. Gebruik eerst het chocoladebeslag. Als dit droog is voeg je het pannenkoekenbeslag toe. Maak de perfecte zebrapannenkoek!

Video

Nutrition

Calories: 200kcalCarbohydrates: 32gProtein: 6gFat: 6gSaturated Fat: 3gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 2gTrans Fat: 1gCholesterol: 61mgSodium: 63mgPotassium: 137mgFiber: 1gSugar: 11gVitamin A: 227IUCalcium: 70mgIron: 1mg
Trefwoord Zebra pannenkoeken
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

FAQ Zebra Pannenkoeken

Hieronder vind je de meest gestelde vragen:

Wat zijn Zebra Pannenkoeken?
Een ontbijt met onder andere een pannenkoek met chocolade swirl, een patroon van een zebra.

Hoe lang duurt het om te maken?
Het totale recept kost je 15 minuten.

Welke ingredienten heb je nodig voor dit recept?
De ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept zijn: eieren, kristalsuiker, zout, vanillesuiker, melk, bloem, maïzena, boter en cacaopoeder.

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recipe Rating
Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Nieuwste recepten

- Advertisement -

Meer recepten als dit

- Advertisement -