Japanse Souffle Pancakes

Must Try

Nolynskitchen
Hi i'm Nolynskitchen. A Home Cook with a passion for cooking. Follow my easy recipes and watch them on YouTube. Let me help you to make easy and wonderfull dishes!

Pannenkoeken zijn wereldwijd een zeer populair gerecht. Van de French Crepes tot de American pancakes. In elk land variëren de pannenkoeken in smaak, textuur en ingrediënten. Een van de heerlijke pannenkoeken die we ooit hebben gemaakt, was een pannenkoek in Japanse Souffle-stijl, een ontbijtpannenkoek. In dit artikel leggen we uit wat een Souffle Pancake is en hoe je de Japanese Style Fluffy Pancakes thuis kunt maken.

Definitie Souffle Pancake

De betekenis van soufflé pancake is:

“Een Souffle Pancake is een luchtige pannenkoek in Japanse stijl van minimaal 4 cm hoog. De luchtige Pannenkoek is ook nog eens heel licht door het gebruik van opgeklopt eiwit”.

Souffle Pancakes

Je hebt ze al voorbij zien komen op social media kanalen: de perfecte pannenkoeken die hoger zijn dan gewone pannenkoeken. Ze worden vaak geserveerd met fruit en je krijgt echt de perfecte instagramfoto’s. Het verschil met American pancakes is dat deze soufflépannenkoeken niet plat zijn, maar superlicht, waardoor ze hoger zijn. De pannenkoeken krijgen deze lichtheid door het eiwit op te kloppen. Hierdoor kunnen ze uitgroeien tot 5 cm of hoger.

Je kunt verschillende soorten souffle-pannenkoeken maken door andere ingrediënten te gebruiken, zoals een combinatie van aardbei en chocolade, banaan en noten of bosbessen en ahornsiroop. 

Souffle Pancakes Recept

Dit ontbijtje is makkelijk te maken. Je hebt de volgende ingrediënten nodig: eieren, patentbloem, melk, vanille-extract, appelciderazijn, suiker, poedersuiker en aardbeien.

Dit recept is super makkelijk. Je pakt twee kommen / schalen. Splits het eiwit van het eigeel en doe de eidooier in een aparte kom. Doe 30 gram patentbloem en 15 ml melk in de eidoorkom. Meng alles door elkaar. Voeg 15 ml vanille extract toe en meng het door elkaar.

In de tweede kom doe je 5 ml appelciderazijn en het eiwt. Gebruik een keukenmachine om een opgeklopte textuur te krijgen. Voeg 20 gram suiker toe aan het schuimende eiwit. Mix de eiwitten tot je kleine pieken kunt maken. Voeg de opgeklopte eierroom toe aan de andere kom. Roer voorzichtig om de lichte textuur te behouden.

Gebruik een pan met een glazen deksel erop. Gebruik een klein beetje olie om de pan in te vetten. Zet de pan op middelhoog vuur. Gebruik na een minuut een ijsschep of lepel om het beslag in de pan te scheppen. Voeg twee eetlepels water toe en kook gedurende twee minuten. Voeg na twee minuten de rest van het beslag toe, zet het vuur lager en bak nog eens 5 minuten. Voor de laatste keer voeg je een eetlepel water toe.

Draai na 5 minuten de pannenkoek om en bak de andere kant nog 5 minuten. Na 5 minuten is de Souffle Pancake klaar. Snijd wat verse aardbeien en leg ze naast de Souffle Pancake. Voeg twee dunne plakjes boter toe bovenop de Japanse Souffle Pancake. Bestrooi het met poedersuiker. Eet smakelijk!

Hoe maak je Souffle Pancakes

Hieronder vindt je de samenvatting van de stappen:

 1. Splits het eiwit van het eigeel. Doe de eidooier in een aparte kom.
 2. Doe 30 gram patentbloem en 15 ml melk in de eidooierkom. Meng alles door elkaar.
 3. Voeg 15 ml vanille-extract toe aan het mengsel en meng alles goed.
 4. Doe 5 ml appelciderazijn in de eiwitkom. Gebruik een keukenmachine om een opgeklopte textuur te krijgen.
 5. Voeg 20 gram suiker toe aan het schuimende eiwit. Mix de eiwitten tot je kleine pieken kunt maken.
 6. Voeg de opgeklopte eierroom toe aan de andere kom. Roer voorzichtig om de lichte textuur te behouden.
 7. Gebruik een pan met een glazen deksel erop. Gebruik een klein beetje olie om de pan in te vetten. Zet op middelhoog vuur.
 8. Gebruik na een minuut een ijsschep of -lepel om het beslag in de pan te scheppen. Voeg twee eetlepels water toe en kook gedurende twee minuten.
 9. Na twee minuten kan je de rest van het beslag toevoegen, zet het vuur lager en bak nog eens 5 minuten. Daarna voeg je een eetlepel water toe.
 10. Draai na 5 minuten de pannenkoek om en bak de andere kant nog 5 minuten. Na 5 minuten is de Souffle Pancake klaar.
 11. Snijd wat verse aardbeien en leg ze naast de Souffle Pancake.
 12. Voeg twee dunne plakjes boter toe bovenop de Souffle Pancake. Bestrooi het met poedersuiker.

Andere Ontbijt Recepten

Als je op zoek bent naar meer ontbijtrecepten met pannenkoeken:

als je nog een interessant recept hebt, laat het me weten!

Japanse Souffle Pancakes Ingredienten

Om dit fantastische ontbijt te maken heb je maar een paar ingrediënten nodig. Deze ingrediënten zijn: eieren, patentbloem, melk, vanille-extract, appelciderazijn, suiker, poedersuiker en aardbeien. Het recept vind je hieronder! Interesse in de kookvideo? Bekijk mijn YouTube-kanaal!

Japanse Souffle Pancakes

Japanse Souffle Pancake

Nolynskitchen
Een eenvoudig recept om je eigen Souffle Pancake in Japanse stijl te maken. Je hebt een paar ingrediënten nodig, maar dit wordt de lekkerste pannenkoek die je ooit hebt gegeten! Genieten!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Japans
Porties 1 Persoon
calorieën 357 kcal

Equipment

 • 2 Schalen
 • 1 Keukenmachine
 • 1 Garde
 • 1 Koekenpan

Ingrediënten
  

 • 1 Ei
 • 30 gram Bloem
 • 4 Aardbeien
 • 10 gram Poedersuiker
 • 15 ml Melk
 • 15 ml Vanille Extract
 • 5 ml Appelcider azijn
 • 20 gram Suiker
 • Olijfolie
 • Ongezouten boter
 • Water

Instructies
 

 • Splits het eiwit van het eigeel. Doe de eidooier in een aparte kom.
 • Doe 30 gram patentbloem en 15 ml melk in de eidooierkom. Meng alles door elkaar.
 • Voeg 15 ml vanille-extract toe aan het mengsel en meng alles goed.
 • Doe 5 ml appelciderazijn in de eiwitkom. Gebruik een keukenmachine om een opgeklopte textuur te krijgen.
 • Voeg 20 gram suiker toe aan het schuimende eiwit. Mix de eiwitten tot je kleine pieken kunt maken.
 • Voeg de opgeklopte eierroom toe aan de andere kom. Roer voorzichtig om de lichte textuur te behouden.
 • Gebruik een pan met een glazen deksel erop. Gebruik een klein beetje olie om de pan in te vetten. Zet op middelhoog vuur.
 • Gebruik na een minuut een ijsschep of -lepel om het beslag in de pan te scheppen. Voeg twee eetlepels water toe en kook gedurende twee minuten.
 • Voeg na twee minuten de rest van het beslag toe, zet het vuur lager en bak nog eens 5 minuten. Voeg een eetlepel water toe.
 • Draai na 5 minuten de pannenkoek om en bak de andere kant nog 5 minuten. Na 5 minuten is de Souffle Pancake klaar.
 • Snijd wat verse aardbeien en leg ze naast de Souffle Pancake.
 • Voeg twee dunne plakjes boter toe bovenop de Souffle Pancake. Bestrooi het met poedersuiker.

Video

Nutrition

Calories: 357kcalCarbohydrates: 60gProtein: 9gFat: 5gSaturated Fat: 2gCholesterol: 165mgSodium: 72mgPotassium: 134mgFiber: 2gSugar: 35gVitamin A: 238IUVitamin C: 28mgCalcium: 42mgIron: 2mg
Trefwoord Souffle Pancake
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

FAQ Japanse Souffle Pancakes

Hieronder vind je de meest gestelde vragen:

Wat is een Souffle Pancake?

Een luchtige pannenkoek in Japanse stijl die minstens 4 cm hoog is. De Fluffy Pancake is ook nog eens heel luchtig door het gebruik van opgeklopt eiwit.

Wat is het originele recept?

Het originele recept voor een luchtige pannenkoek in Japanse stijl bevat eieren, patentbloem, melk, vanille-extract, appelciderazijn en suiker.

Welke soorten luchtige pannenkoeken in Japanse stijl zijn er?

Je kunt verschillende soorten luchtige pannenkoeken maken door andere ingrediënten te gebruiken, zoals een combinatie van aardbei en chocolade, banaan en noten of bosbessen en ahornsiroop.

 

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recipe Rating
Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Nieuwste recepten

- Advertisement -

Meer recepten als dit

- Advertisement -