Dorayaki

Must Try

Nolynskitchen
Hi i'm Nolynskitchen. A Home Cook with a passion for cooking. Follow my easy recipes and watch them on YouTube. Let me help you to make easy and wonderfull dishes!

Vandaag een nieuw recept voor het ontbijt. Het vorige recept was ook gerelateerd aan dit recept, alleen dit is het originele recept! Vandaag gaan we weer ontbijten met pannenkoeken, Japanse pannenkoeken om precies te zijn. In dit artikel gaan we dieper in op het maken van Japanse pannenkoek Dorayaki.

Definitie Dorayaki

De betekenis van Dorayaki is:

”Een Japanse pannenkoek die gevuld is met een pasta en zowel warm als koud gegeten kan worden. De pannenkoek is ook bekend onder de naam Mikasa”.

Dorayaki

Dorayaki is een Japanse pannenkoek. Deze pannenkoek is normaal gesproken gevuld met een pasta van rode bonen. Dit wordt ook wel Anko genoemd. Een van de voordelen van pannenkoeken is dat je ze warm of koud kunt eten. Dit geldt ook voor de Dorayaki.

Oorspronkelijk werd voor dit gerecht maar één pannenkoek gebruikt. Later werd dit veranderd door twee pannenkoeken op elkaar te leggen met de bonenpasta ertussen. Je kunt in plaats van bonenpasta (Anko) ook andere smeersels gebruiken. Een voorbeeld is jam of siroop, maar Nutella is ook een aanrader!

Ik raad je echt aan om dit Dorayaki-recept eens te proberen! Vind je dit recept lekker laat dan hieronder een reactie achter of laat een reactie achter op mijn YouTube-kanaal! Dat zal ik ook waarderen! Mocht je tips of feedback hebben? Laat het me weten!

Dorayaki Recept

Dit ontbijtje is makkelijk te maken. Je hebt de volgende ingrediënten nodig: eieren, kristalsuiker, vanille-extract, honing, bloem voor alle doeleinden, bakpoeder, water en Nutella voor de spread.

Het eerste wat je hoeft te doen is een kom pakken en twee eieren, 40 gram kristalsuiker, 3 ml vanille-extract en 10 ml honing toevoegen. Mix alles door elkaar tot de suiker is opgelost. Als de suiker is opgelost kun je de 90 gram bloem voor alle doeleinden door een zeef in de mengkom doen. Voeg 2 gram bakpoeder toe en meng alles door elkaar. Het laatste ingrediënt is 10 ml water. Mix alles door elkaar tot een mooi beslag.

Als alles door elkaar gemengd is dek je de kom voor 10 minuten af met plastic folie. Na de 10 minuten is het tijd om een koekenpan op middelhoog/laag vuur op het fornuis te zetten. Voeg het Dorayaki-mengsel toe aan de pan en draai de pannenkoek om als je luchtbellen op het oppervlak ziet. Bak de andere kant. Herhaal dit proces totdat je geen mengsel meer over hebt.

Pak twee Dorayaki pannenkoeken en smeer er wat Nutella tussen! Geniet van dit geweldige ontbijt!

Hoe maak je Dorayaki

Hieronder vindt je de samenvatting van de stappen:

 1. Pak een kom en voeg twee eieren, 40 gram kristalsuiker, 3 ml vanille-extract en 10 ml honing toe.
 2. Mix alles totdat de suiker is opgelost.
 3. Zeef 90 gram bloem voor alle doeleinden in de mengkom en voeg twee gram bakpoeder toe. Meng alles door elkaar.
 4. Voeg 10 ml water toe aan de mengkom. Meng alles door elkaar.
 5. Bedek de mengkom gedurende 10 minuten met plasticfolie.
 6. Gebruik een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het mengsel toe aan de pan en draai de Dorayaki als je bubbels op het oppervlak ziet.
 7. Doe Nutella tussen de twee Dorayaki-pannenkoeken! Genieten!

Andere Ontbijt Recepten

Als je op zoek bent naar meer ontbijtrecepten met pannenkoeken:

als je nog een interessant recept hebt, laat het me weten!

Dorayaki Ingredienten

Om dit geweldige ontbijt te maken heb je een aantal ingrediënten nodig. Deze ingrediënten zijn: eieren, kristalsuiker, vanille-extract, honing, bloem voor alle doeleinden, bakpoeder, water en Nutella voor de spread. Het recept vind je hieronder! Interesse in kookvideo’s? Bekijk mijn YouTube-kanaal!

japanese pancake dorayaki recipe

 

Dorayaki

Japanse pannenkoek Dorayaki

Nolynskitchen
Een makkelijk ontbijt: Japanse pannenkoek Dorayaki met Nutella vulling. Dit ontbijt kan ook een tussendoortje zijn. Het is zo makkelijk en snel te maken!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Rusttijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Japans
Porties 2 Personen
calorieën 324 kcal

Equipment

 • 1 Schaal
 • 1 Garde
 • 1 Koekenpan

Ingrediënten
  

 • 2 Eieren
 • 40 gram Suiker
 • 3 ml Vanille Extract
 • 10 ml Honing
 • 90 gram Bloem
 • 2 gram Bakpoeder
 • 10 ml Water
 • Nutella

Instructies
 

 • Pak een kom en voeg twee eieren, 40 gram kristalsuiker, 3 ml vanille-extract en 10 ml honing toe.
 • Mix alles totdat de suiker is opgelost.
 • Zeef 90 gram bloem voor alle doeleinden in de mengkom en voeg twee gram bakpoeder toe. Meng alles door elkaar.
 • Voeg 10 ml water toe aan de mengkom. Meng alles door elkaar.
 • Bedek de mengkom gedurende 10 minuten met plasticfolie.
 • Gebruik een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het mengsel toe aan de pan en draai de Dorayaki als je bubbels op het oppervlak ziet.
 • Doe Nutella tussen de twee Dorayaki-pannenkoeken! Genieten!

Video

Nutrition

Calories: 324kcalCarbohydrates: 59gProtein: 10gFat: 5gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 2gTrans Fat: 1gCholesterol: 164mgSodium: 170mgPotassium: 114mgFiber: 1gSugar: 25gVitamin A: 238IUVitamin C: 1mgCalcium: 91mgIron: 3mg
Trefwoord Dorayaki
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

FAQ Dorayaki

Hieronder vind je de meest gestelde vragen:

Wat is een Dorayaki?
Een Japanse pannenkoek die gevuld is met een pasta en zowel warm als koud gegeten kan worden. De pannenkoek is ook bekend onder de naam Mikasa.

Hoe lang duurt het om te maken?
Het totale recept kost je 25 minuten.

Welke ingredienten heb je nodig voor dit recept?
De ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept zijn: eieren, kristalsuiker, vanille-extract, honing, bloem voor alle doeleinden, bakpoeder, water en Nutella voor de spread.

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recipe Rating
Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Nieuwste recepten

- Advertisement -

Meer recepten als dit

- Advertisement -