Vanillecake

Must Try

Nolynskitchen
Hi i'm Nolynskitchen. A Home Cook with a passion for cooking. Follow my easy recipes and watch them on YouTube. Let me help you to make easy and wonderfull dishes!

Bakken is een geweldige hobby. Of ik vind het in ieder geval een leuke hobby. Het werkt ontspannend en het resultaat (kan) super lekker zijn. Natuurlijk staat er ‘kan’ tussen haakjes, want soms mislukken dingen. Het recept van vandaag kan niet mislukken. Misschien gebruik ik andere ingrediënten dan jij, maar ik raad je aan om het op deze manier eens te proberen. Je maakt deze cake in minder dan 60 minuten. In dit artikel gaan we dieper in op het maken van vanillecake.

Definitie Vanillecake

De betekenis van Vanillecake is:

”Een vanillecake is een eenvoudige gebaksoort en één van de meest bereide recepten in Nederland en België. Het basisrecept bevat bloem, boter, eieren en suiker”.

Vanillecake

Een cake heeft dus een eenvoudige basis. Vaak bestaat dit uit meel (bloem of cakemeel), boter, eieren en suiker. Vaak worden hiervoor gelijke hoeveelheden gebruikt. Zoals ik in de definitie vermeldde, is dit bakken erg populair in Nederland en België. De belangrijkste reden is waarschijnlijk dat het gemakkelijk te maken is.

Voor deze cake kun je verschillende vormen gebruiken. Voorbeelden zijn: rechthoekig, tulbandvorm, kleine vormen tot ronde vormen zoals ik heb gebruikt. Er zijn veel verschillende taartvarianten en dat heeft te maken met de ingrediënten. Vandaag dus een klassieke cake, maar dan met toevoeging van bakpoeder, melk en zonnebloemolie. Hierdoor is de textuur erg luchtig en erg smaakvol! Deze vanille cake kan je ook maken met cakemeel in plaats van bloem!

Ik raad je echt aan om dit cakerecept eens te proberen! Vind je dit recept lekker laat dan hieronder een reactie achter of laat een reactie achter op mijn YouTube Kanaal! Dat zal ik ook waarderen! Heeft u tips of feedback? Laat het me weten!

Vanillecake Recept

Dit bakrecept is zo eenvoudig. Je hebt de volgende ingrediënten nodig: eieren, kristalsuiker, vanillesuiker, melk, zonnebloemolie, bakpoeder en bloem.

Pak je mengkom en voeg twee eieren, 100 gram kristalsuiker, 10 gram vanillesuiker toe. Meng alles door elkaar met een mixer. Als alles goed gemengd is, kun je de 10 gram bakpoeder en 160 gram bloem door het mengsel zeven. Meng alles opnieuw door elkaar.

Je beslag is klaar! Het duurt maximaal 10 minuten. Voeg het beslag toe aan je bakvorm. Ik heb een bakvorm van 19 cm gebruikt. Verwarm de oven voor op 180°C. Wanneer de oven op de juiste temperatuur is kun je de vanille cake 34/35 minuten op 180°C toevoegen. Voeg slagroom toe naast de taart. Genieten!

Hoe maak je Vanillecake

Hieronder vindt je het overzicht van de stappen:

 1. De eerste stap is het toevoegen van twee eieren, 100 gram kristalsuiker en 10 gram vanillesuiker aan je mengkom. Meng alles met een mixer.
 2. Voeg vervolgens 100 ml melk en 70 ml zonnebloemolie toe aan het beslag. Meng alles.
 3. Zeef vervolgens 10 gram bakpoeder en 160 gram bloem door het mengsel. Meng alles door elkaar.
 4. Giet het beslag in de bakvorm.
 5. Verwarm de oven voor op 180°C
 6. Bak de cake gedurende 34 minuten (180°C).
 7. Voeg slagroom toe naast de cake. Genieten!

Andere Bakken Recepten

Als u op zoek bent naar meer bak recepten:

Als je nog een interessant recept hebt, laat het me dan weten!

Vanillecake Ingredienten

Om dit fantastische dessert te maken heb je maar een paar ingrediënten nodig. Deze ingrediënten zijn: eieren, kristalsuiker, vanillesuiker, melk, zonnebloemolie, bakpoeder en bloem. Je kan de bloem ook vervangen door cakemeel! Het recept vind je hieronder! Interesse in de kookvideo? Bekijk mijn YouTube-kanaal!

classic vanilla cake recipe

 

Vanillecake

Vanillecake

Nolynskitchen
Een geweldig bakrecept: Vanillecake, ook wel de Klassieke cake. Dit recept is gemakkelijk te maken in minder dan 50 minuten. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Genieten!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bakken
Keuken Nederlands
Porties 10 Personen
calorieën 182 kcal

Equipment

 • 1 Mengkom
 • 1 Handmixer
 • 1 Zeef
 • 1 Bakvorm 19 cm

Ingrediënten
  

 • 2 Eieren
 • 100 gram Suiker
 • 10 gram Vanille suiker
 • 100 ml Melk
 • 70 ml Zonnebloemolie
 • 10 gram Bakpoeder
 • 160 gram Bloem (of Cakemeel)

Instructies
 

 • De eerste stap is het pakken van je mengkom en het toevoegen van twee eieren, 100 gram kristalsuiker en 10 gram vanillesuiker aan je mengkom. Meng alles met een mixer.
 • Voeg vervolgens 100 ml melk en 70 ml zonnebloemolie toe aan het beslag. Meng alles.
 • Zeef vervolgens 10 gram bakpoeder en 160 gram bloem door het mengsel. Meng alles door elkaar.
 • Giet het beslag in de bakvorm.
 • Verwarm de oven voor op 180°C
 • Bak de vanillecake gedurende 34 minuten (180°C).
 • Voeg slagroom toe naast de vanillecake. Genieten!

Video

Nutrition

Calories: 182kcalCarbohydrates: 24gProtein: 3gFat: 8gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 6gTrans Fat: 1gCholesterol: 34mgSodium: 123mgPotassium: 43mgFiber: 1gSugar: 12gVitamin A: 64IUCalcium: 77mgIron: 1mg
Trefwoord Vanillecake
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

FAQ Vanillecake

Hieronder vindt je de meest gestelde vragen:

Wat is een Vanillecake?
Een Klassieke Cale is een eenvoudig soort gebak en één van de meest bereide recepten in Nederland en België. Het basisrecept bevat bloem, boter, eieren en suiker.

Hoe lang duurt het om te maken?
Het recept kost je 45 minuten om te maken. Daarna kunt u genieten van het dessert.

Welke ingredienten heb je nodig voor dit recept?
De ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept zijn: eieren, kristalsuiker, vanillesuiker, melk, zonnebloemolie, bakpoeder en bloem.

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recipe Rating
Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Nieuwste recepten

- Advertisement -

Meer recepten als dit

- Advertisement -