Ferrero Rocher Truffels

Must Try

Nolynskitchen
Hi i'm Nolynskitchen. A Home Cook with a passion for cooking. Follow my easy recipes and watch them on YouTube. Let me help you to make easy and wonderfull dishes!

Vandaag een nieuw recept en vandaag een nieuw truffelrecept. Als je van truffels houdt, kun je experimenteren met de ingrediënten. In dit geval een alternatief voor een populaire chocoladetruffel met nutella. In dit artikel gaan we dieper in op het maken van Ferrero Rocher truffels.

Definitie Ferrero Rocher Truffels

De betekenis van Ferrero Rocher Truffels is:

”Een chocoladetruffel gemaakt met een vulling van pinda’s (of hazelnoten), wafelkoekjes en Nutella en een buitenlaagje van pure Belgische chocolade met pinda’s”.

Ferrero Rocher Truffels

Er zijn veel recepten voor het maken van chocoladetruffels. Toch is het recept voor het maken van Ferrero Rocher-truffels geheim. Dit recept van vandaag is niet het geheime recept, maar een alternatief. Natuurlijk weet ik dat mensen gaan zeggen, maar waarom wil je dit zelf maken als je dit ook kunt kopen. De reactie die ik dan heb is dat het leuk is om nieuwe dingen te maken. Om te komen en nieuwe recepten te bedenken.

Is dit recept beter dan de echte Ferrero Rochers? Nee, zeker niet. Maar een makkelijk en lekker alternatief dat je samen met je kinderen kunt maken. Voor dit recept heb ik pure Belgische chocolade gebruikt, maar je kunt ook gewone pure chocolade gebruiken. Of als je melkchocolade wilt gebruiken, dan is dat ook een optie. Een echte Ferrero Rocher heeft natuurlijk een hazelnoot in de binnenkant. Zelf heb ik een pinda gebruikt, maar een hazelnoot kan ook!

Ik raad je echt aan om dit Ferrero Rocher Truffels recept te proberen! Vind je dit recept lekker laat dan hieronder een reactie achter of laat een reactie achter op mijn YouTube Kanaal! Dat zal ik ook waarderen! Heeft u tips of feedback? Laat het me weten!

Ferrero Rocher Truffels Recept

Dit dessertrecept is zo eenvoudig. Je hebt de volgende ingrediënten nodig: wafelkoekjes, nutella, geroosterde pinda’s, pure Belgische chocolade en ongezouten boter. Je kunt ook geroosterde hazelnoten gebruiken!

De eerste stap is het toevoegen van 350 gram wafelkoekjes in je keukenmachine. Maal de koekjes fijn en doe ze in een mengkom. Voeg vervolgens 100 gram Nutella toe aan het mengsel. Meng alles door elkaar. Als je geen ronde balletjes kunt maken van het mengsel, voeg dan nog een beetje Nutella toe.

Neem een stukje van het mengsel en doe er in het midden een pinda in. Rol vervolgens een ronde bal van het mengsel. Laat het mengsel 1 uur in de vriezer staan. Hak 70 gram geroosterde pinda’s fijn.

Smelt 70 gram ongezouten boter en 250 gram gesmolten pure Belgische chocolade (apart). Voeg de gesmolten boter toe aan de mengkom met de gesmolten pure Belgische chocolade. Meng alles door elkaar. Voeg vervolgens de gehakte pinda’s toe en meng alles.

Geef de ronde balletjes een laagje chocolade met gehakte pinda’s. Laat de Ferrero Rocher-balletjes uitlekken op een afdruiprek. Leg de Ferrero Rocher truffels vervolgens op een bord met bakpapier. Laat het 1 uur in de koelkast opstijven. Na 1 uur zijn de Ferrero Rocher truffels klaar om geserveerd te worden. Genieten!

Hoe maak je Ferrero Rocher Truffels

Hieronder vindt je het overzicht van de stappen:

 1. De eerste stap is het toevoegen van 350 gram wafelkoekjes in je keukenmachine. Maal de koekjes fijn en doe ze in een mengkom.
 2. Voeg vervolgens 100 gram Nutella toe aan het mengsel. Meng alles door elkaar. Als je geen ronde balletjes kunt maken van het mengsel, voeg dan nog een beetje Nutella toe.
 3. Neem een stukje van het mengsel en doe er in het midden een pinda in. Rol vervolgens een ronde bal van het mengsel.
 4. Laat het mengsel 1 uur in de vriezer staan.
 5. Hak 70 gram geroosterde pinda’s fijn.
 6. Smelt 70 gram ongezouten boter en 250 gram gesmolten pure Belgische chocolade (apart).
 7. Voeg de gesmolten boter toe aan de mengkom met de gesmolten pure Belgische chocolade. Meng alles door elkaar. Voeg vervolgens de gehakte pinda’s toe en meng alles.
 8. Geef de ronde balletjes een laagje chocolade met gehakte pinda’s.
 9. Laat de Ferrero Rocher balletjes uitlekken op een afdruiprek.
 10. Leg de Ferrero Rocher truffels vervolgens op een bord met bakpapier.
 11. Laat het 1 uur in de koelkast opstijven.
 12. Na 1 uur zijn de Ferrero Rocher truffels klaar om geserveerd te worden. Genieten!

Andere Dessert Recepten

Als je op zoek bent naar meer dessert recepten:

Als je nog een interessant recept hebt, laat het me dan weten!

Ferrero Rocher Truffels Ingredienten

Om dit fantastische dessert te maken heb je maar een paar ingrediënten nodig. Deze ingrediënten zijn: wafelkoekjes, nutella, geroosterde pinda’s, pure Belgische chocolade en ongezouten boter. Je kunt ook geroosterde hazelnoten gebruiken! Het recept vind je hieronder! Geïnteresseerd in kookvideo’s? Bekijk mijn YouTube-kanaal!

ferrero rocher truffles recipe

 

Ferrero Rocher Truffels

Ferrero Rocher Truffels

Nolynskitchen
Een geweldig dessert: Ferrero Rocher-truffels. Dit dessert is zo eenvoudig te maken met een geweldig chocoladelaagje. Veel plezier met maken!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 minuten
Koelkast + Vriezer 2 uur
Totale tijd 2 uur 20 minuten
Gang Dessert
Keuken Nederlands
Porties 14 Stukken
calorieën 160 kcal

Equipment

 • 1 Keukenmachine
 • 1 Mengkom
 • 1 Spatel
 • 1 Afdruiprek
 • 1 Steelpan

Ingrediënten
  

 • 350 gram Wafel Koekjes
 • 100 gram Nutella
 • 100 gram Geroosterde pinda's (Hazelnoot)
 • 250 gram Donkere Belgische chocolade
 • 70 gram Ongezouten boter

Instructies
 

 • De eerste stap is het toevoegen van 350 gram wafelkoekjes in je keukenmachine. Maal de koekjes fijn en doe ze in een mengkom.
 • Voeg vervolgens 100 gram Nutella toe aan het mengsel. Meng alles door elkaar. Als je geen ronde balletjes kunt maken van het mengsel, voeg dan nog een beetje Nutella toe.
 • Neem een stukje van het mengsel en doe er in het midden een pinda in. Rol vervolgens een ronde bal van het mengsel.
 • Laat het mengsel 1 uur in de vriezer staan.
 • Hak 70 gram geroosterde pinda's fijn.
 • Smelt 70 gram ongezouten boter en 250 gram gesmolten pure Belgische chocolade (apart).
 • Voeg de gesmolten boter toe aan de mengkom met de gesmolten pure Belgische chocolade. Meng alles door elkaar. Voeg vervolgens de gehakte pinda's toe en meng alles.
 • Geef de ronde balletjes een laagje chocolade met gehakte pinda's.
 • Laat de Ferrero Rocher-truffels uitlekken op een afdruiprek.
 • Leg de Ferrero Rocher truffels vervolgens op een bord met bakpapier. Laat het 1 uur in de koelkast opstijven. Na 1 uur zijn de Ferrero Rocher truffels klaar om geserveerd te worden. Genieten!

Video

Notities

 • Ik gebruikte een pinda, maar voor de echte Ferrero Rocher smaak kan je ook een hazelnoot gebruiken.

Nutrition

Calories: 160kcalCarbohydrates: 11gProtein: 2gFat: 12gSaturated Fat: 7gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 3gTrans Fat: 1gCholesterol: 13mgSodium: 38mgPotassium: 86mgFiber: 1gSugar: 9gVitamin A: 125IUCalcium: 16mgIron: 1mg
Trefwoord Ferrero Rocher Truffels
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

FAQ Ferrero Rocher Truffels

Hieronder vindt je de meest gestelde vragen:

Wat zijn Ferrero Rocher-truffels?
Een chocoladetruffel gemaakt met een vulling van pinda’s (of hazelnoten), wafelkoekjes en Nutella en een buitenlaagje van pure Belgische chocolade met pinda’s.

Hoe lang duurt het om te maken?
Het recept kost je 2 uur en 20 minuten om te maken.

Welke ingrediënten heb ik nodig voor dit recept?
De ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept zijn: wafelkoekjes, nutella, geroosterde pinda’s, pure Belgische chocolade en ongezouten boter. Je kunt ook geroosterde hazelnoten gebruiken!

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recipe Rating
Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Nieuwste recepten

- Advertisement -

Meer recepten als dit

- Advertisement -