KitKat Fudge

Must Try

Nolynskitchen
Hi i'm Nolynskitchen. A Home Cook with a passion for cooking. Follow my easy recipes and watch them on YouTube. Let me help you to make easy and wonderfull dishes!

Vandaag beschrijf ik één van mijn favoriete snacks.. Ik kan je nu al vertellen: wees voorzichtig met dit recept. Als je dit eenmaal hebt gemaakt, is de kans groot dat je verslaafd bent geraakt. Als je bezoek of vrienden op de koffie hebt, kun je ze verrassen met dit recept! In dit artikel gaan we dieper in op het maken van KitKat Fudge.

Definitie KitKat Fudge

De betekenis van KitKat Fudge is:

”Een Chocoladesnack die bestaat uit een laag KitKat, een laag chocolade en gecondenseerde melk en daarbovenop nog meer KitKat-stukjes”.

KitKat Fudge

Fudge is een snoepje gemaakt van boter in combinatie met suiker en melk. Dit wordt vervolgens goed gemengd met een garde. Wat ik vandaag heb gemaakt lijkt op fudge, maar de inhoud is anders. Het is meer chocoladeachtig.

Voor de meeste mensen is chocolade echt een onmisbaar onderdeel van het dagelijks leven. Een van deze chocoladesnoepjes is KitKat. Op internet kom je vaak filmpjes tegen over KitKat en vooral de manier waarop mensen het eten. Blijkbaar kunnen mensen er niet tegen als je een KitKat niet kapot maakt, maar gewoon doormidden bijt. Om een snack te maken met KitKat heb je vooral een goede bakvorm nodig. Je wilt er zeker van zijn dat je mooie vierkante stukken kunt snijden.

Voor dit recept heb je kleine KitKat repen nodig. Je kunt het ook met grote proberen, dan heb je minder nodig. Afhankelijk van het land waar je woont kan de inhoud van een zakje kleine KitKat repen verschillen. Ik heb twee zakjes gebruikt, zodat je er ook nog een mooi laagje KitKat overheen kunt strooien.

Ik raad je echt aan om deze KitKat Fudge te proberen! Vind je dit recept lekker laat dan hieronder een reactie achter of laat een reactie achter op mijn YouTube Kanaal! Dat zal ik ook waarderen! Heeft u tips of feedback? Laat het me weten!

KitKat Fudge Recept

Dit tussendoortje is makkelijk te maken. Je hebt de volgende ingrediënten nodig: zakjes kleine KitKat, gecondenseerde melk, melkchocolade en vanille-extract.

De eerste stap is het uitpakken van twee zakken met kleine kitkats. Als alle kitkats zijn uitgepakt, kun je beginnen met het in tweeën breken. Plaats de KitKat op de bodem van een bakvorm. Zorg ervoor dat je bakpapier gebruikt. Hierdoor is het een stuk makkelijker om het uit de bakvorm te halen. Je kunt zelf kiezen welke bakvorm je gebruikt. Voor het beste resultaat heb ik een vierkante vorm van 23 cm bij 23 cm gebruikt.

Nu is het tijd om de chocoladefudge te maken. Hiervoor heb je een pan nodig. Zet het gas op middellaag vuur en voeg 397 gram gecondenseerde melk, 3 ml vanille-extract en 340 gram melkchocolade toe aan deze pan. Roer alles goed door tot alles een mooie massa is geworden. Haal de pan van het gas en voeg de massa toe over de KitKat in de bakvorm.

Je kunt ervoor kiezen om het mengsel wat kouder te laten worden en het vervolgens in de bakvorm te gieten. Het mengsel is warmer maar iets gemakkelijker te verspreiden. Nadat het mengsel in de bakvorm is gegoten, verdeelt u het ongeveer gelijkmatig. Snijd de KitKat-resten weg. Voeg deze toe aan de bovenkant. Zet de bakvorm 4 uur in de koelkast. Haal na 4 uur de bakvorm uit de koelkast en snijd de chocoladefudge! Geniet van dit geweldige tussendoortje!

Hoe maak je KitKat Fudge

Hieronder vindt u het overzicht van de stappen:

 1. De eerste stap is het uitpakken van twee zakjes kleine Kitkat
 2. Breek elke KitKat in tweeën
 3. Plaats de Kitkat onderin een bakvorm (23 cm bij 23 cm)
 4. De volgende stap is het maken van de chocoladelaag. Voeg 397 gram gecondenseerde melk, 3 ml vanille-extract en 350 gram melkchocolade toe aan een pan op middellaag vuur.
 5. Wanneer de chocolade is gesmolten en het mengsel een geheel vormt, haal je deze van het vuur.
 6. Giet het mengsel in de vorm.
 7. Snij de overgebleven KitKat in kleine stukjes.
 8. Strooi de kleine stukjes erover.
 9. Zet de bakvorm 4 uur in de koelkast.
 10. Snij na 4 uur de fudge in blokjes!
 11. Geniet van de KitKat Fudge

Andere Tussendoortje Recepten

Als je op zoek bent naar meer tussendoortje recepten:

Als je nog een interessant recept hebt, laat het me dan weten!

Kitkat Fudge Ingredienten

Om deze geweldige snack te maken, heb je een aantal ingrediënten nodig. Deze ingrediënten zijn: zakjes kleine KitKat, gecondenseerde melk, melkchocolade. Optioneel is het vanille-extract. Het recept vind je hieronder! Geïnteresseerd in kookvideo’s? Bekijk mijn YouTube-kanaal!

kitkat fudge recipe

 

kitkat fudge

KitKat Fudge

Nolynskitchen
Een geweldig tussendoortje: KitKat Fudge. Deze snack is zo lekker dat je hem binnen een paar minuten maakt! Daarna moet je het 4 uur in de koelkast zetten. Je zult merken dat iedereen van dit tussendoortje zal genieten! Genieten!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Koelkast 4 uur
Totale tijd 4 uur 20 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 20 Personen
calorieën 151 kcal

Equipment

 • 1 Baking vorm 23 cm
 • 1 Sauspan

Ingrediënten
  

 • 2 zakken KitKat (kleine)
 • 397 gram Gecondenseerde Melk
 • 350 gram Melk Chocolade
 • 5 ml Vanille Extract

Instructies
 

 • De eerste stap is het uitpakken van twee zakjes kleine Kitkat. Breek elke KitKat in tweeën.
 • Plaats de Kitkat onderin een bakvorm (23 cm bij 23 cm).
 • De volgende stap is het maken van de chocoladelaag. Voeg 397 gram gecondenseerde melk, 3 ml vanille-extract en 350 gram melkchocolade toe aan een pan op middellaag vuur.
 • Wanneer de chocolade is gesmolten en het mengsel een geheel vormt, haal je deze van het vuur.
 • Giet het mengsel in de vorm. Snij de overgebleven KitKat in kleine stukjes.
 • Strooi de kleine stukjes erover.
 • Zet de bakvorm 4 uur in de koelkast.
 • Snij na 4 uur de fudge in blokjes! Genieten!

Video

Notities

 • Ik heb 350 gram chocolade gebruikt, je kunt ook 300 of zelfs 400 gram melkchocolade gebruiken.

Nutrition

Calories: 151kcalCarbohydrates: 21gProtein: 2gFat: 8gSaturated Fat: 5gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 2gCholesterol: 7mgSodium: 28mgPotassium: 123mgFiber: 1gSugar: 20gVitamin A: 53IUVitamin C: 1mgCalcium: 61mgIron: 1mg
Trefwoord KitKat Fudge
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

FAQ KitKat Fudge

Hieronder vindt je de meest gestelde vragen:

Wat is KitKat Fudge?
Een chocoladesnack die bestaat uit een laagje KitKat, een laagje chocolade en gecondenseerde melk en daarbovenop nog meer KitKat-stukjes.

Hoe lang duurt het om te maken?
Het totale recept kost je 4 uur en 20 minuten. Je maakt dit recept in 20 minuten, maar het moet wel 4 uur in de koelkast staan.

Welke ingredienten heb je nodig voor dit recept?
De ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept zijn: zakjes kleine KitKat, gecondenseerde melk, melkchocolade en vanille-extract.

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recipe Rating
Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Nieuwste recepten

- Advertisement -

Meer recepten als dit

- Advertisement -