Knoflooksaus

Must Try

Nolynskitchen
Hi i'm Nolynskitchen. A Home Cook with a passion for cooking. Follow my easy recipes and watch them on YouTube. Let me help you to make easy and wonderfull dishes!

Vandaag een nieuw saus recept. De laatste sausrecepten die ik beschreef waren: Tomatensaus, Hollandaise en Velouté. De drie sauzen maken deel uit van de 5 Mother of Sauces. Vandaag ga ik een saus uitleggen die makkelijk te maken is. Deze saus past perfect bij Kip Shoarma. Ik heb het natuurlijk over de knoflooksaus. In dit artikel gaan we dieper in op het maken van knoflooksaus.

Definitie Knoflooksaus

De betekenis van knoflooksaus is:

”De naam zegt het al, het is een saus met als hoofdingrediënt Knoflook. Het is fijngesneden en gecombineerd met andere ingrediënten zoals olie”.

Knoflooksaus

Knoflook is het belangrijkste ingrediënt. De smaak van de saus kan variëren op basis van de ingrediënten. Het is mogelijk dat je deze saus ooit met een scherpe smaak hebt geproefd. Dit is afhankelijk van hoeveel knoflook er wordt gebruikt. Als je een scherpe saus hebt, kun je yoghurt toevoegen. Hierdoor zal de scherpe iets afgaan.

Je hebt misschien wel eens gehoord van Salsat Toum of Toumya. Deze twee namen zijn Arabisch voor Knoflooksaus. Het woord Toum betekent knoflook. Dit recept is een origineel toum recept. We kiezen er dus niet voor om mayonaise te gebruiken, maar gewoon plantaardige olie. Daarnaast wordt knoflook, zout en citroensap gebruikt. Er is ook een optie in Libanon waar ze munt aan het recept toevoegen. In Arabische landen wordt deze saus vaak geserveerd als dip, bij kip- en sandwichgerechten.

Knoflooksaus Recept

Het eerste dat u hoeft te doen, is de knoflook pellen. Daarna is het tijd om de knoflook in kleine stukjes te snijden. Dit kun je doen met een mes of keukenmachine. De keukenmachine is de gemakkelijkste manier en deze raad ik ten zeerste aan. Voeg na het malen van de knoflook het zout toe en meng alles goed door elkaar. Als de knoflook fijngehakt is, kun je kiezen uit drie emulsies:

 • Olie
 • Boter
 • Mayonaise

Je kunt uiteindelijk zelf bepalen hoe je de saus maakt. Voor dit recept gaan we olie gebruiken. Het recept mag ook Toum heten. Ik zal deze naam hieronder verder toelichten. Het is tijd om de olie toe te voegen aan de keukenmachine. Het is belangrijk om de olie heel langzaam toe te voegen. Ontspan gewoon en doe dit langzaam. Als je de helft van de olie hebt toegevoegd, open je de keukenmachine en zorg je dat de overgebleven randjes ook bij de saus komen. Ga dan door met het toevoegen van de olie. Dit hele proces duurt ongeveer 10 tot 12 minuten. Voeg als laatste het citroensap toe en mix dit 4 minuten door elkaar. De saus wordt romig en heeft een geweldige smaak! Je kunt de saus eigenlijk bij veel gerechten gebruiken zoals vis, maar ook vlees en kip.

Hoe maak je Knoflooksaus

Hieronder zal ik het kort in zijn geheel beschrijven:

 1. Het eerste wat je moet doen is de knoflook pellen.
 2. Voeg de gepelde knoflook toe aan de keukenmachine en voeg het zout toe.
 3. Begin de knoflook en het zout gedurende 2 minuten fijn te hakken. Schraap na 1 minuut de zijkanten van de keukenmachine schoon.
 4. Na de 2 minuten is het tijd om de olie toe te voegen. Giet langzaam de olie bij het mengsel. Het duurt ongeveer 10 minuten om alle olie toe te voegen, de zijkanten van de kom schoon te schrapen en het mengsel van knoflook en olie te mengen.
 5. Na de 10 minuten kun je beginnen met het toevoegen van het citroensap. Net als de olie, doe het rustig aan. Dit duurt ook ongeveer 10 minuten.
 6. Als de saus klaar is, kun je de saus overdoen in een kleine kom of in de koelkast zetten met folie erop. Geniet van deze geweldige saus!

Andere Sauzen Recepten

Als u op zoek bent naar meer sausrecepten:

als je nog een interessant recept hebt, laat het me weten!

Knoflooksaus ingredienten

Om deze fantastische saus te maken heb je de volgende ingrediënten nodig: knoflook, zonnebloemolie, zout en citroensap. Optioneel is een klein beetje munt. Het recept vind je hieronder of bekijk mijn video’s op YouTube!

garlic sauce ingredient

knoflooksaus

Knoflooksaus

Nolynskitchen
Het beste recept voor knoflooksaus dat je kunt vinden. Dit sausrecept is voor elke thuiskok. Genieten!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Sauzen
Keuken Midden-Oosten
Porties 14 Eetlepels
calorieën 801 kcal

Equipment

 • 1 Food Processor

Ingrediënten
  

 • 130 gram Knoflook
 • 118 ml Citroensap
 • 700 ml Zonnebloemolie
 • 10 gram Zout

Instructies
 

 • Het eerste wat je moet doen is de knoflook pellen.
 • Voeg de gepelde knoflook toe aan de keukenmachine en voeg het zout toe.
 • Begin de knoflook en het zout gedurende 2 minuten fijn te hakken. Schraap na 1 minuut de zijkanten van de keukenmachine schoon.
 • Na de 2 minuten is het tijd om de olie toe te voegen. Giet langzaam de olie bij het mengsel. Het duurt ongeveer 10 minuten om alle olie toe te voegen, de zijkanten van de kom schoon te schrapen en het mengsel van knoflook en olie te mengen.
 • Na de 10 minuten kun je beginnen met het toevoegen van het citroensap. Net als de olie, doe het rustig aan. Dit duurt ook ongeveer 10 minuten.
 • Als de saus klaar is, kun je de saus overdoen in een kleine kom of in de koelkast zetten met folie erop. Geniet van deze geweldige saus!

Notities

Alles kan natuurlijk sneller, maar als je de olie en het citroensap toevoegt, neem er dan de tijd voor. Geef het de tijd om de olie en het citroensap te mengen. Dit komt de saus alleen maar ten goede!

Nutrition

Calories: 801kcalCarbohydrates: 6gProtein: 1gFat: 88gSaturated Fat: 9gSodium: 487mgPotassium: 80mgFiber: 1gSugar: 1gVitamin C: 11mgCalcium: 29mgIron: 1mg
Trefwoord Knoflooksaus
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

FAQ Knoflooksaus

Hieronder vind je de meest gestelde vragen:

Wat is knoflooksaus?
De naam zegt het al, het is een saus met als hoofdingrediënt Knoflook. Het is fijngesneden en gecombineerd met andere ingrediënten zoals olie.

Welke ingredienten heb je nodig?
Je hebt de volgende ingrediënten nodig: knoflook, zonnebloemolie, zout en citroensap.

- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recipe Rating
Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Nieuwste recepten

- Advertisement -

Meer recepten als dit

- Advertisement -