Bosvruchtenijs

Must Try

Nolynskitchen
Hi i'm Nolynskitchen. A Home Cook with a passion for cooking. Follow my easy recipes and watch them on YouTube. Let me help you to make easy and wonderfull dishes!

Het laatste ijsrecept dat ik deelde ging over chocoladebanaan. Vandaag staat er een recept op het programma dat net zo eenvoudig is. Persoonlijk vind ik de smaak van dit ijs lekkerder. Dit ijsje is perfect als je van het mooie weer geniet. Dit ga je leuk vinden! In dit artikel gaan we dieper in op het maken van bosvruchtenijs.

Definitie Bosvruchtenijs

De betekenis van bosvruchtenijs is:

”Een dessert, dat bestaat uit twee ingrediënten: bevroren bananen en bevroren bessen. Je kunt dit ijs maken zonder ijsmachine”.

Bosvruchtenijs

In het recept voor chocolade-bananenijs gaf ik al aan dat je twee keuzes hebt. Kortom, je kunt er voor kiezen om een dure ijsmachine te kopen. Op zich geen slechte investering, want hij gaat lang mee. Toch kan ik me voorstellen dat je voor een goedkopere optie kiest. Deze tweede optie bestaat uit bevroren fruit. Door bevroren fruit in een keukenmachine te verwerken, krijg je een ijssubstantie. Belangrijk hierbij is dat de verhouding diepvriesfruit plus de overige ingrediënten in verhouding moet zijn. Als dit niet het geval is, zal de substantie te zacht zijn. Hierdoor zul je hem toch nog een paar uur in de vriezer moeten laten staan.

Voor het recept van vandaag heb je geen melk, eieren of extra suiker nodig. De suiker zit al in het bevroren fruit. Ik raad je echt aan dit ijsrecept te proberen! Vind je dit recept lekker laat dan hieronder een reactie achter of laat een reactie achter op mijn YouTube Kanaal! Dat zal ik ook waarderen! Heeft u tips of feedback? Laat het me weten!

Bosvruchtenijs Recept

Dit ijsrecept is eenvoudig. Je hebt de volgende ingrediënten nodig: bevroren bananen en bevroren bessen, ook wel bosfruit genoemd.

Het eerste dat u hoeft te doen, is twee bananen schillen. Snijd de banaan in kleine stukjes. De volgende stap is het toevoegen van de bananen in een bakje. Plaats de container een nacht in de vriezer. Dit zorgt ervoor dat je mooie bevroren stukjes banaan krijgt. Leg geen hele banaan in de vriezer. Het is onmogelijk om de schil te pellen als de banaan bevroren is.

Doe de bevroren stukjes banaan in een keukenmachine. Zorg ervoor dat uw keukenmachine bevroren ingrediënten aankan. Voeg 60 gram bevroren bessen toe in de keukenmachine. Meng beide ingrediënten samen tot je een ijsconsistentie krijgt.

Pak je ijsschep. Vul een glas met het ijs. Het enige dat u hoeft te doen, is beginnen met eten. Geniet van dit geweldige ijs!

Hoe maak je Bosvruchtenijs

Hieronder vindt je het overzicht van de stappen:

 1. Schil twee bananen.
 2. Snij de bananen in kleine stukjes.
 3. Doe de bananen in een bakje.
 4. Plaats de container een nacht in de vriezer.
 5. Doe 60 gram bevroren bosvruchten en de bevroren bananen in de keukenmachine.
 6. Meng tot je een ijsconsistentie krijgt.
 7. Gebruik een ijsschep om je glas te vullen. Geniet van je ijsje!

Andere Dessert Recepten

Als je op zoek bent naar meer dessert recepten:

Als je nog een interessant recept hebt, laat het me dan weten!

Bosvruchtenijs Ingredienten

Om dit fantastische dessert te maken heb je maar 2 ingrediënten nodig. Deze ingrediënten zijn: bevroren bananen en bevroren bevroren bosvruchten. Het recept vind je hieronder! Interesse in de kookvideo? Bekijk mijn YouTube-kanaal!

Forest Fruit Ice Cream recipe

 

Bosvruchtenijs

Bosvruchtenijs

Nolynskitchen
Een geweldig dessert: bosvruchtenijs. Dit ijsrecept is eenvoudig te maken zonder het gebruik van melk of eieren. Je hebt slechts 2 ingrediënten nodig. Genieten!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 3 minuten
Gang Dessert
Keuken Nederlands
Porties 1 Persoon
calorieën 241 kcal

Equipment

 • 1 Keukenmachine

Ingrediënten
  

 • 2 Bananen (Bevoren)
 • 60 gram Bessen (Bevroren bosvruchten)

Instructies
 

 • Schil twee bananen.
 • Snij de bananen in kleine stukjes.
 • Doe de bananen in een bakje.
 • Plaats de container een nacht in de vriezer.
 • Doe 60 gram bevroren bosvruchten en de bevroren bananen in de keukenmachine.
 • Meng tot je een ijsconsistentie krijgt.
 • Gebruik een ijsschep om je glas te vullen. Geniet van je ijsje!

Video

Nutrition

Calories: 241kcalCarbohydrates: 61gProtein: 3gFat: 1gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 1gSodium: 3mgPotassium: 877mgFiber: 8gSugar: 34gVitamin A: 179IUVitamin C: 22mgCalcium: 17mgIron: 1mg
Trefwoord Bosvruchtenijs
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

FAQ Bosvruchtenijs

Hieronder vindt je de meest gestelde vragen:

Wat is bosvruchtenijs?
Een dessert, dat uit twee ingrediënten bestaat: bevroren bananen en bevroren bessen. Je kunt dit ijs maken zonder ijsmachine.

Hoe lang duurt het om te maken?
Het totale recept kost je 3 minuten.

Welke ingrediënten heb ik nodig voor dit recept?
De ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept zijn: 2 bevroren bananen en bevroren bessen.

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recipe Rating
Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Nieuwste recepten

- Advertisement -

Meer recepten als dit

- Advertisement -