Kippenvleugels Airfryer

Must Try

Nolynskitchen
Hi i'm Nolynskitchen. A Home Cook with a passion for cooking. Follow my easy recipes and watch them on YouTube. Let me help you to make easy and wonderfull dishes!

Mijn weekend begint pas echt als ik bij de poelier ben geweest. Ik durf te zeggen dat ik alles wat er in de winkel ligt leuk vind. Ik kom daar elke zaterdag en haal meestal de gebruikelijke dingen. Of toch gebruikelijk voor mij. Het bestaat uit Chinese kipreepjes en gegrilde worst. In Nederland noemen wij het ‘Grilworst’. Een paar keer zag ik iets dat elke keer mijn aandacht trok. Ik had hem nog niet gekocht, maar dit weekend kon ik er niet omheen: Kippenvleugels uit de Airfryer. In dit artikel gaan we dieper in op het maken van Kippenvleugels Airfryer.

Definitie Kippenvleugels Airfryer

De betekenis van kippenvleugels airfryer is:

”Kippenvleugels die in de Airfryer zijn gemaakt om een mooi knapperig velletje te krijgen met een geweldig glazuur. Je hebt een paar ingrediënten en een airfryer nodig”

Kippenvleugels Airfryer

Ik moet eerlijk zijn, ik was echt een Airfryer-hater. Een paar jaar geleden werd dit apparaat steeds populairder en vooral nu lijkt het alsof iedereen het in huis heeft. Ik wilde er niet aan beginnen omdat ik niet wist wat ik er precies mee moest doen. Mijn vriendin gebruikte hem thuis voor het maken van boterhammen, voor bitterballen en pizza’s. Ik had het gebruikelijke argument dat je brood en pizza’s ook in een oven kunt bereiden. En als je iets wilt frituren, heb je een frituurpan nodig en niet iets met warme lucht.

Door de jaren heen ontdekte ik steeds meer dat je eigenlijk heel veel kunt doen met dit apparaat. Chicken Wings zijn hier een voorbeeld van, maar ook zoete aardappel en zalm kun je bakken in de airfryer. Wat ik er even snel bij moet zeggen is dat je vaak recepten hebt met de airfryer die aangeven dat je een temperatuur van 200 graden celcius moet hebben. Het kan zijn dat de airfryer bij deze temperatuur gaat roken. Daarom zorg ik ervoor dat ik hem altijd op 180 graden zet en dan nog een paar minuten langer bak. Belangrijk is dat je ervoor zorgt dat de airfryer altijd goed voorverwarmd is, alleen met een oven. Afhankelijk natuurlijk of het in het recept staat aangegeven.

Kippenvleugels Airfryer Recept

Dit zijn de beste kippenvleugels. Daar bestaat geen twijfel over. Je zult je waarschijnlijk afvragen waarom dit de beste kippenvleugels zijn. Laat het me snel uitleggen.

 • Krokant laagje
  Je kunt kippenvleugels ook in de oven bakken. Alleen met een airfryer krijg je het meest knapperige laagje.
 • Honing Glazuur
  Ook al is het optioneel, een honingglazuur met kippenvleugels is de beste combinatie die er is. Als je geen vieze handen hebt na het eten van je kippenvleugels, heb je ze niet goed gegeten.
 • Knoflook poeder
  Kippenvleugels moeten knoflook bevatten. Dit geeft zoveel smaak aan dit kleine bijgerecht.

Als je nog niet overtuigd bent, dan moet je het echt gaan maken. Ik weet zeker dat je overtuigd zult zijn en nooit meer anders wilt. In 30 minuten heb je een portie geweldige kippenvleugels met een honingglazuur! Als je het glazuur wat heter wilt maken, kun je altijd chilivlokken toevoegen.

De eerste stap is het voorverwarmen van je airfryer tot 180 graden Celsius.
Pak een kom en doe de kippenvleugels erin. Voeg de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, peper, zout en eventueel de honing toe. Meng alles door elkaar.

Zorg ervoor dat het mandje een laagje boter of olie bevat. Leg de kippenvleugels in het mandje en zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben. Kook ze gedurende 15 tot 18 minuten. Wil je een knapperige buitenkant, dan kan je de laatste 2 tot 3 minuten de temperatuur verhogen. Laat ze vervolgens 2 minuten rusten! En je kunt genieten van dit geweldige bijgerecht.

Hoe maak je Kippenvleugels Airfryer

Hieronder vindt je het overzicht van de stappen:

 1. De eerste stap is het voorverwarmen van je airfryer tot 180 graden Celsius.
 2. Pak een kom en doe de kippenvleugels erin.
 3. Voeg de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, peper, zout en eventueel de honing toe. Meng alles door elkaar.
 4. Spuit de mand van de airfryer in met bakspray, boter of andere olie kan ook.
 5. Leg een paar kippenvleugels in het mandje. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben.
 6. Kook ze gedurende 15-18 minuten. De laatste 2-3 minuten heb je de mogelijkheid om de temperatuur te verhogen. Om een knapperige buitenkant te krijgen.
 7. Laat ze na de kooktijd 2 minuten rusten en voeg nog een portie toe! Geniet van deze geweldige met honing geglazuurde kippenvleugels!

Andere Bijgerechten Recepten

Als je op zoek bent naar meer bijgerechten recepten:

Als je nog een interessant recept hebt, laat het me dan weten!

Kippenvleugels Airfryer Ingredienten

Om dit fantastische bijgerecht te maken heb je een aantal ingrediënten nodig. Deze ingrediënten zijn: kippenvleugels, olijfolie, zout, peper, knoflookpoeder en honing. Voor de topping kun je een sausglazuur gebruiken. Het recept vind je hieronder! Geïnteresseerd in kookvideo’s? Bekijk mijn YouTube-kanaal!

"<yoastmark

 

Kippenvleugels Airfryer

Kippenvleugels Airfryer

Nolynskitchen
Een makkelijk bijgerecht: Kippenvleugels Airfryer. Binnen 30 minuten geniet jij van de heerlijkste Kippenvleugels gemaakt in de Airfryer. Dit recept is makkelijk en zo smaakvol!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 18 minuten
Rust tijd 2 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerechten
Keuken Amerikaans
Porties 4 Personen
calorieën 386 kcal

Equipment

 • 1 Kom
 • 1 Air Fryer

Ingrediënten
  

 • 1 kg Kippenvleugels
 • 30 ml Olijfolie
 • 5 gram Paprika poeder
 • 5 gram Knoflook poeder
 • Zout
 • Peper
 • 20 gram Honing (Optioneel)

Instructies
 

 • De eerste stap is het voorverwarmen van je airfryer tot 180 graden Celsius.
 • Pak een kom en doe de kippenvleugels erin.
 • Voeg de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, peper, zout en eventueel de honing toe. Meng alles door elkaar.
 • Spuit de mand van de airfryer in met bakspray, boter of andere olie kan ook.
 • Leg een paar kippenvleugels in het mandje. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben.
 • Kook ze gedurende 15-18 minuten. De laatste 2-3 minuten heb je de mogelijkheid om de temperatuur te verhogen. Om een knapperige buitenkant te krijgen.
 • Laat ze na de kooktijd 2 minuten rusten en voeg nog een portie toe! Geniet van deze geweldige met honing geglazuurde kippenvleugels!

Nutrition

Calories: 386kcalCarbohydrates: 5gProtein: 25gFat: 29gSaturated Fat: 7gTrans Fat: 1gCholesterol: 104mgSodium: 100mgPotassium: 231mgFiber: 1gSugar: 4gVitamin A: 238IUVitamin C: 3mgCalcium: 18mgIron: 1mg
Trefwoord Kippenvleugels Airfryer
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

FAQ Kippenvleugels Airfryer

Hieronder vindt je de meest gestelde vragen:

Wat zijn Kippenvleugels Airfryer?
Kippenvleugels die in de Airfryer zijn gemaakt om een mooie knapperige schil te krijgen met een geweldig glazuur.

Hoe lang duurt het om te maken?
De voorbereiding voor het recept duurt 10 minuten. Je zet de mok 18 minuten in de airfryer en laat ze 2 minuten rusten. De bereidingstijd van 10 minuten zorgt ervoor dat alle smaken de tijd krijgen om in het vlees te trekken.

Welke ingredienten heb ik nodig voor dit recept?
De ingrediënten voor dit recept zijn: kippenvleugels, olijfolie, zout, peper, knoflookpoeder en honing.

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recipe Rating
Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Nieuwste recepten

- Advertisement -

Meer recepten als dit

- Advertisement -