Cinnamon Rolls

Must Try

Nolynskitchen
Hi i'm Nolynskitchen. A Home Cook with a passion for cooking. Follow my easy recipes and watch them on YouTube. Let me help you to make easy and wonderfull dishes!

Vandaag staat er een heerlijk tussendoortje op het menu. Ik ben er zo enthousiast over omdat het zo lekker is. Het leuke aan dit recept is dat iedereen dit weet, maar misschien heb je het nog nooit zelf gemaakt. Als je merkt hoe makkelijk het gaat, ga je dit vaker maken. In dit artikel gaan we dieper in op het maken van Cinnamon Rolls, ook wel bekend als Cinnamon Roll of kaneelbroodjes.

Definitie Cinnamon Rolls

De betekenis van Cinnamon Rolls is:

”Een opgerold deeg met een vulling van kaneel en suiker. Het deeg wordt in de oven gebakken en geserveerd met een glazuur over de rol”.

Cinnamon Rolls

Ik herinner me de eerste keer dat ik dit at alsof het gisteren was. Het was niet bij mijn plaatselijke bakker, misschien heeft hij deze, maar het was in Canada. In de stad Toronto, vlakbij een grote supermarkt, was een bakkerij die dit geweldige tussendoortje maakte. Je kon er ook niet echt omheen, want de geur was overal. Het was een hele grote rol met een fantastische beglazing eroverheen.

In Amerika wordt het gegeten als ontbijt of dessert. In de overige landen, vooral de Europese landen, is het een tussendoortje bij een kopje thee of koffie. Dit recept is in Nederland bekend onder de naam kanelbulle of kaneelbroodje. Andere namen zijn: cinnamon bun, cinnamon swirl, cinnamon Danish, cinnamon snail, sweet roll, kanelsnegl, kanelbolle, skillingsboller, kanelsnurr, korvapuusti, kaneelirull, Zimtschneck, Butterkaka,  bostonkakku or chelsea bunn.

Ik raad je echt aan om Cinnamon Roll te proberen! Vind je dit recept lekker laat dan hieronder een reactie achter of laat een reactie achter op mijn YouTube Kanaal! Dat zal ik ook waarderen!

Cinnamon Rolls Recept

Dit tussendoortje is makkelijk te maken. Je hebt de volgende ingrediënten nodig: voor het deeg heb je bloem, droge gist, zout, melk, ei, boter en suiker nodig. Voor de vulling bruine suiker en kaneelpoeder. En voor het glazuur heb je poedersuiker, melk en vanille-extract nodig.

Dit recept kun je in drie delen verdelen: het deeg, de vulling en het glazuur. Daarom is het eerste wat je moet doen het deeg maken. Voeg droge gist en wat water toe in een kleine kom. Meng alles door elkaar en zet het 10 minuten opzij.

Pak na 10 minuten een mengkom en voeg het bloem, zout, melk, ei, suiker en gistmengsel samen. Je kunt je handen gebruiken of een keukenmachine met een deeghaak. Een keukenmachine is makkelijker, maar als je geen keukenmachine of mixer met deeghaak hebt, werken je handen prima.

Leg het deeg op een oppervlak met wat bloem. Kneed de boter door het deeg. Als de boter goed gemengd is, doe je het deeg in een kom met plasticfolie erop. Laat het 1 uur tot 1,5 uur rijzen op kamertemperatuur. In de tussentijd kun je de vulling maken. Voeg de bruine suiker met de kaneel toe in een kleine kom. Meng de ingrediënten door elkaar. Optioneel is het toevoegen van boter aan het mengsel.

Goud Bruine Cinnamon Roll

Gebruik een bakplaat die je in huis hebt. Je kunt een 30 cm bij 30 cm of 25 bij 25 cm gebruiken. Vet het in met boter. Neem het deeg en strooi wat bloem op je werkblad. Rol het deeg 50 bij 35 cm uit. Verdeel de vulling over het deeg. Rol het deeg op en snijd 12 rollen. Leg de broodjes in je bakplaat met een plasticfolie erop. Laat ze 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Verwarm je oven voor op 190 graden Celsius. Wanneer de oven de juiste temperatuur heeft bereikt, plaats je de broodjes in de oven gedurende 30 minuten of wanneer ze goudbruin zijn. Laat de broodjes na 30 minuten 10-12 minuten afkoelen. In de tussentijd kun je het glazuur maken. Voeg de poedersuiker, melk en vanille-extract toe in een kom. Meng alles door elkaar. Voeg het glazuur toe bovenop de kaneelbroodjes. Geniet van dit geweldige tussendoortje!

Hoe maak je Cinnamon Rolls

Hieronder vindt je het overzicht van de stappen:

 1. De eerste stap is het toevoegen van de droge gist en wat water in een kleine kom. Meng alles door elkaar. Zet het 10 minuten opzij.
 2. Pak na 10 minuten een mengkom en voeg het bloem, zout, melk, ei, suiker en gistmengsel samen. Gebruik je handen of een keukenmachine met deeghaak.
 3. Leg het deeg op een oppervlak met wat bloem. Kneed de boter door het deeg.
 4. Als de boter goed gemengd is, doe je het deeg in een kom met plasticfolie. Laat het 1 uur tot 1,5 uur rijzen op kamertemperatuur.
 5. In de tussentijd kun je de vulling maken. Voeg de bruine suiker met de kaneel toe in een kleine kom. Meng de ingrediënten door elkaar. Optioneel is het toevoegen van boter aan het mengsel.
 6. Gebruik een bakplaat die je in huis hebt. Je kunt een 30 cm bij 30 cm of 25 bij 25 cm gebruiken. Vet het in met boter.
 7. Neem het deeg en strooi wat bloem op je werkblad.
 8. Rol het deeg 50 bij 35 cm uit.
 9. Verdeel de vulling over het deeg.
 10. Rol het deeg op en snijd 12 rollen.
 11. Leg de broodjes in je bakplaat met een plasticfolie erop. Laat ze 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
 12. Verwarm je oven voor op 190 graden Celsius.
 13. Wanneer de oven de juiste temperatuur heeft bereikt, plaats je de broodjes in de oven gedurende 30 minuten of wanneer ze goudbruin zijn.
 14. Laat de broodjes na 30 minuten 10-12 minuten afkoelen.
 15. In de tussentijd kun je het glazuur maken. Voeg de poedersuiker, melk en vanille-extract toe in een kom. Meng alles door elkaar.
 16. Voeg het glazuur toe bovenop de kaneelbroodjes. Geniet van dit geweldige tussendoortje!

Andere Bakken Recepten

Als u op zoek bent naar meer bak recepten:

Als je nog een interessant recept hebt, laat het me dan weten!

Cinnamon Rolls Ingredienten

Om deze fantastische snack te maken heb je maar een paar ingrediënten nodig. Deze ingrediënten zijn: voor het deeg heb je bloem, droge gist, zout, melk, ei, boter en suiker nodig. Voor de vulling bruine suiker en kaneelpoeder. En voor het glazuur heb je poedersuiker, melk en vanille-extract nodig. Het recept vind je hieronder! Interesse in de kookvideo? Bekijk mijn YouTube-kanaal!

cinnamon rolls recipe

 

cinnamon rolls

Cinnamon Rolls

Nolynskitchen
Een geweldig bakrecept: Cinnamon Rolls. Iedereen kent dit tussendoortje. Het is gemakkelijk zelf te maken. Veel plezier met het maken ervan met een geweldig glazuur!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Rust tijd 1 uur 45 minuten
Totale tijd 2 uur 35 minuten
Gang Bakken
Keuken Nederlands
Porties 12 Rollen
calorieën 325 kcal

Equipment

 • 1 Mengkom
 • 1 Schaal
 • 1 Keukenmachine
 • 1 Deeghaak
 • 1 Deegroller
 • 1 Plastic folie

Ingrediënten
  

Deeg

 • 480 gram Bloem
 • 12 gram Droge gist
 • 8 gram Zout
 • 250 ml Melk (kamer temperatuur)
 • 1 Ei
 • 50 gram Boter
 • 50 gram Suiker

Vulling

 • 150 gram Bruine suiker
 • 12 gram Kaneel

Glazuur

 • 180 gram Poedersuiker
 • 50 ml Melk
 • 4 gram Vanille extract

Instructies
 

 • De eerste stap is het toevoegen van de droge gist en wat water in een kleine kom. Meng alles door elkaar en zet het 10 minuten opzij.
 • Pak na 10 minuten een mengkom en voeg het bloem, zout, melk, ei, suiker en gistmengsel samen. Je kunt je handen gebruiken of een keukenmachine met een deeghaak.
 • Leg het deeg op een oppervlak met wat bloem. Kneed de boter door het deeg.
 • Als de boter goed gemengd is, doe je het deeg in een kom met plasticfolie erop. Laat het 1 uur tot 1,5 uur rijzen op kamertemperatuur.
 • In de tussentijd kun je de vulling maken. Voeg de bruine suiker met de kaneel toe in een kleine kom. Meng de ingrediënten door elkaar. Optioneel is het toevoegen van boter aan het mengsel.
 • Gebruik een bakplaat die je in huis hebt. Je kunt een 30 cm bij 30 cm of 25 bij 25 cm gebruiken. Vet het in met boter.
 • Neem het deeg en strooi wat bloem op je werkblad. Rol het deeg 50 bij 35 cm uit.
 • Verdeel de vulling over het deeg.
 • Rol het deeg op en snijd 12 rollen.
 • Leg de broodjes in je bakplaat met een plasticfolie erop. Laat ze 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
 • Verwarm je oven voor op 190 graden Celsius.
 • Wanneer de oven de juiste temperatuur heeft bereikt, plaats je de broodjes in de oven gedurende 30 minuten of wanneer ze goudbruin zijn.
 • Laat de rolls na 30 minuten 10-12 minuten afkoelen.
 • In de tussentijd kun je het glazuur maken. Voeg de poedersuiker, melk en vanille-extract toe in een kom. Meng alles door elkaar.
 • Voeg het glazuur toe bovenop de kaneelbroodjes. Geniet van dit geweldige tussendoortje.

Nutrition

Calories: 325kcalCarbohydrates: 64gProtein: 6gFat: 5gSaturated Fat: 3gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 1gTrans Fat: 1gCholesterol: 25mgSodium: 309mgPotassium: 113mgFiber: 2gSugar: 32gVitamin A: 167IUVitamin C: 1mgCalcium: 58mgIron: 2mg
Trefwoord Cinnamon Rolls
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

FAQ Cinnamon Rolls

Hieronder vindt je de meest gestelde vragen:

Wat zijn Cinnamon Rolls?
Een opgerold deeg met een vulling van kaneel en suiker. Het deeg wordt in de oven gebakken en geserveerd met een glazuur over de rol.

Hoe lang duurt het om te maken?
De totale recepttijd bedraagt 155 minuten.

Welke ingredienten heb je nodig voor dit recept?
De ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept zijn: voor het deeg heb je bloem, droge gist, zout, melk, ei, boter en suiker nodig. Voor de vulling bruine suiker en kaneelpoeder. En voor het glazuur heb je poedersuiker, melk en vanille-extract nodig.

Hoeveel calorieen zitten er in een cinnamon roll?
Dit tussendoortje bevat 325 calorieën.

Kunnen honden cinnamon rolls eten?
Cinnamon Rolls bevatten veel suiker en vet. Dit is uiteraard niet de beste voeding voor een hond.

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recipe Rating
Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Nieuwste recepten

- Advertisement -

Meer recepten als dit

- Advertisement -