Warme Chocolademelk

Must Try

Nolynskitchen
Hi i'm Nolynskitchen. A Home Cook with a passion for cooking. Follow my easy recipes and watch them on YouTube. Let me help you to make easy and wonderfull dishes!

De dagen worden kouder. Afhankelijk van waar je woont natuurlijk. Waar ik woon zitten we dicht bij water. Dit betekent automatisch dat als het kouder wordt er ook meer wind is. Deze wind in combinatie met kou zorgt ervoor dat het ook veel kouder is. Tijdens deze koude dagen ben je vaak op zoek naar iets warms. Dit kan een makkelijk gerecht zijn zoals Panqueques Dulce de Leche. Vandaag een recept voor het lekkerste warme drankje dat ik ooit heb gemaakt: Warme chocolademelk. In dit artikel gaan we dieper in op het maken van warme chocolademelk.

Definitie Warme Chocolademelk

De betekenis van warme chocolademelk is:

”Warme Chocolademelk is een warme drank met chocolade of cacaopoeder, en melk of water. Het drankje is enorm populair tijdens de koude dagen”.

Geschiedenis Hot Cocao

Vraag iemand of hij van warme chocolademelk houdt en ik denk dat minstens 95% ja zegt. Ik behoorde tot die andere 5%. Ik heb het al eens geprobeerd, maar ik vind het echt te zoet. Toch heeft een skivakantie in Italië mijn leven voorgoed veranderd. Ik bestelde de chocolademelk en het was echt heerlijk en niet te zoet. In die tijd dronk ik elke dag een glas en dat was iets om naar uit te kijken. Ook voor, tijdens en na het skiën. En dat was natuurlijk mijn inspiratie om dat recept nog beter te maken en dat is gelukt! Maar eerst een stukje geschiedenis over dit fantastische drankje.

Dit wist ik ook niet, maar cacaodrank wordt gemaakt door de Maya’s uit Mexico. Dit gebeurde meer dan 2000 jaar geleden. Het maakte deel uit van hun cultuur. Het drankje wordt honderd jaar later naar Europa verscheept. Dit gebeurde rond het jaar 1600. In die tijd werd daar anders tegenaan gekeken dan nu. Het had ook een genezende werking in de cultuur van de Azteken. Het zou bijvoorbeeld kunnen helpen tegen lever- en maagaandoeningen. Chocolade werd in Europa vooral gezien als een luxeproduct. Het was slechts beschikbaar voor een klein deel van de samenleving.

Sinds het jaar 2000 wint de warme drank aan populariteit. Er zijn verschillende namen en variaties:

 • Para Mesa: Latijns-Amerika, een pittiger drankje
 • Ciocolata calda: Italië, dikke chocoladedrank
 • Chocolade a la taza: Spanje
 • Chocolademelk: Verenigde Staten, dunne warme chocolademelk.

De drank wordt populairder tijdens de laatste maanden van het jaar. Rond november, december tot maart is het een populaire drank. Tijdens koude dagen geeft niets meer voldoening dan een goede klasse warme chocolademelk. Het is tijd om het beste recept voor warme chocolademelk ter wereld te onthullen!

Warme Chocolademelk Recept

Dit warme chocolademelk is waarschijnlijk het makkelijkste recept dat je ooit hebt gemaakt. Je hebt alleen deze ingrediënten nodig: suiker, pure chocolade (Callebaut nr. 811, beste Belgische chocolade), cacaopoeder, water en melk. Voor de topping gebruik je Chocoladesaus.

De eerste stap is om 20 gram suiker, 8 gram cacaopoeder en 30 ml water samen te voegen in een steelpannetje en door elkaar te mengen. Zet de pan op middelhoog vuur. Pak vervolgens een andere steelpan en voeg daar de melk aan toe. Verwarm de melk ook op middelhoog vuur.

Voeg 60 gram Pure Chocolade toe in de eerste steelpan. Wanneer de melk warm genoeg is en alle chocolade stukjes in de eerste steelpan gesmolten zijn, dan voeg je de melk aan de eerste pan toe. Verwarm de chocolademelk op middelhoog vuur. Je kunt nu een melkopschuimer gebruiken om een laagje op de chocolademelk te creeren voor in het glas of je gebruikt slagroom.

Giet de warme chocolademelk in een glas. Voeg de opgeschuimde melk toe of de slagroom. Maak het drankje af met wat chocoladesaus aan de bovenkant! Geniet van dit lekkere drankje.

Hoe maak je Warme Chocolademelk

Hieronder vindt u de samenvatting van de stappen:

 1. De eerste stap is om 20 gram suiker, 8 gram cacaopoeder en 30 ml water toe te voegen in een steelpannetje. Meng alles door elkaar.
 2. Zet de pan op middelhoog vuur.
 3. Neem ondertussen een andere steelpan en voeg de melk toe. Verwarm de melk op middelhoog vuur.
 4. Voeg 60 gram Pure Chocolade toe in de eerste steelpan. Voeg als de chocoladeschilfers gesmolten zijn de 300 ml hete melk in de eerste steelpan toe.
 5. Verwarm de chocolademelk op middelhoog vuur.
 6. Voeg 50 ml melk toe aan een melkopschuimer.
 7. Giet de warme chocolademelk in een glas. Voeg de opgeschuimde melk toe. Je kunt ook slagroom gebruiken.
 8. Werk het drankje af met het toevoegen van chocoladesaus bovenop. Genieten!

Andere Dranken Recepten

Als u op zoek bent naar meer drank recepten:

als je nog een interessant recept hebt, laat het me weten!

Warme Chocolademelk ingredienten

Om dit beste drankje ter wereld te maken, heb je alleen deze ingrediënten nodig: suiker, pure chocolade (Callebaut nr. 811, beste Belgische chocolade), cacaopoeder, water en melk. Voor de topping gebruik je Chocoladesaus. Het recept vind je hieronder of bekijk onze video!

ingredients hot chocolate

 

warme chocolademelk

Warme Chocolademelk

Nolynskitchen
Warme Chocolademelk! Het duurt maar een paar minuten. Een perfect warm drankje tijdens koude dagen! Genieten!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Dranken
Keuken Nederlands
Porties 2 Persons
calorieën 334 kcal

Equipment

 • 1 Steelpan
 • 1 Glas
 • 1 Melk opschuimer

Ingrediënten
  

 • 20 gram Suiker
 • 60 gram Donkere Chocolade
 • 8 gram Cacaopoeder
 • 30 ml Water
 • 350 ml Melk (warm)
 • Chocolade saus

Instructies
 

 • De eerste stap is om 20 gram suiker, 8 gram cacaopoeder en 30 ml water toe te voegen in een steelpannetje. Meng alles door elkaar.
 • Zet de pan op middelhoog vuur.
 • Neem ondertussen een andere steelpan en voeg de melk toe. Verwarm de melk op middelhoog vuur.
 • Voeg 60 gram Pure Chocolade toe in de eerste steelpan. Voeg als de chocoladeschilfers gesmolten zijn de 300 ml hete melk in de eerste steelpan toe.
 • Verwarm de chocolademelk op middelhoog vuur.
 • Voeg 50 ml melk toe aan een melkopschuimer.
 • Giet de warme chocolademelk in een glas. Voeg de opgeschuimde melk toe. Je kunt ook slagroom gebruiken.
 • Werk het drankje af met het toevoegen van chocoladesaus bovenop. Genieten!

Video

Notities

Voor de donkere chocolade gebruik ik Callebaut nr. 811, de fijnste Belgische chocolade.

Nutrition

Calories: 334kcalCarbohydrates: 34gProtein: 9gFat: 19gSaturated Fat: 11gCholesterol: 18mgSodium: 83mgPotassium: 506mgFiber: 5gSugar: 26gVitamin A: 284IUCalcium: 225mgIron: 4mg
Trefwoord Beste Warme Chocolademelk
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

FAQ Warme Chocolademelk

Hieronder vind je de meest gestelde vragen:

Wat is warme chocolademelk?
Warme Chocolademelk ook wel bekend onder de naam Hot Cocoa, is een warme drank met chocolade of cacaopoeder en melk of water.

Welke ingredienten zijn nodig voor dit recept?
Je hebt de volgende ingrediënten nodig: suiker, pure chocolade (Callebaut No 811, finest Belgium Chocolate), cacaopoeder, water en melk. Voor de topping gebruik ik Chocoladesaus.

Hoe lang duurt het om te maken?
Het duurt maximaal 15 minuten.

 

- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recipe Rating
Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Nieuwste recepten

- Advertisement -

Meer recepten als dit

- Advertisement -