Chocolade Kokos Mug Cake

Must Try

Nolynskitchen
Hi i'm Nolynskitchen. A Home Cook with a passion for cooking. Follow my easy recipes and watch them on YouTube. Let me help you to make easy and wonderfull dishes!

Een nieuwe dag, een nieuw dessertrecept. De laatste keer heb ik veel dessertrecepten gemaakt, die bestaan uit Mug Cakes. Dit nieuwe mugcake-recept heeft iets te maken met het laatste recept, alleen is dit een verbeterde versie! In dit artikel gaan we dieper in op het maken van Chocolade Kokos Mug Cake.

Definitie Chocolade Kokos Mug Cake

De betekenis van Chocolade Kokos mug cake is:

”Het is een kleine chocolade-kokoscake. Je gebruikt geen cakevorm maar een mok. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, een mok en een magnetron”.

Chocolade Kokos Mug Cake

Iedereen houdt van de smaak van chocolade. Ik ken niemand die ooit heeft gezegd: ik hou helemaal niet van chocolade. Ik begrijp dat je niet van pure chocolade houdt. Hoe hoger het cacaopercentage, hoe bitter de chocolade wordt. Maar houdt niet iedereen van melkchocolade? Je moet opletten als je chocolade hebt en je vraagt aan iemand: wil je een stukje? De eerste reactie is: Ja natuurlijk!

De combinatie van Chocolade werkt goed met de smaak van kokosnoot. Eerder vertelde ik al dat niet iedereen fan kan zijn van de kokossmaak. In combinatie met chocolade werkt dit heel goed. Kokoschocoladerepen zijn hier een voorbeeld van. Maar als je die smaak vergelijkt met dit nieuwe recept dat ik vandaag ga beschrijven, is er een wereld van verschil. Dit recept smaakt veel meer naar chocolade.

Dit recept maak je met 3 minuten voorbereiding en 1 minuut in de magnetron. Kijk en voel na dat minuutje even bovenaan. Als de substantie aan uw vinger blijft plakken en nat aanvoelt, plaats deze dan nog eens 10-15 seconden in de magnetron. Voor dit recept gebruik ik een ei, maar je kunt het ook weglaten om echt een vegan Chocolade Kokos Mug Cake te maken.

Ik raad je echt aan om dit Mug Cake-recept eens te proberen! Vind je dit recept lekker laat dan hieronder een reactie achter of laat een reactie achter op mijn YouTube Kanaal! Dat zal ik ook waarderen!

Chocolade Kokos Mug Cake Recept

Een chocoladekokos mugcake recept is heel eenvoudig. Iedereen kan dit maken met een paar ingrediënten. In totaal heb je 7 ingrediënten nodig. Deze ingrediënten zijn: cacaopoeder, kristalsuiker, bakpoeder, kokosolie, ei, kokosmelk en geraspte kokosnoot.

Het eerste wat je hoeft te doen is een mok pakken die groot genoeg is. Als je maar een kleine mok hebt, is dit geen probleem, maar je moet er wel goed op letten. Het probleem met een kleine mok is dat deze over de rand kan morsen, omdat de mugcake gaat rijzen. Als dit gebeurt en u merkt het niet meteen, kunt u opnieuw beginnen. Dit is natuurlijk jammer, maar ook niet nodig.

Als je de juiste mok hebt, moet je alle ingrediënten verzamelen en beginnen met meten. De regel die ik altijd hanteer bij het maken van mugcake is: eerst de droge ingrediënten, dan de natte ingrediënten. Als je de droge ingrediënten toevoegt, zorg er dan voor dat je alles goed mengt. Na het toevoegen van de droge ingrediënten begin je met het toevoegen van de natte ingrediënten. Meng alles door elkaar met een vork. Je kunt een lepel gebruiken, maar het duurt iets langer.

Het laatste dat je kunt toevoegen voordat je het in de magnetron stopt, is de geraspte kokosnoot. Vind je de kokossmaak lekker, dan kun je meer toevoegen. Zorg ervoor dat je het goed mengt voordat je het in de magnetron legt. Alle ingrediënten zitten in de mok, maar de mok in de magnetron gedurende 1 minuut op 1000 watt.

Na de 1 minuut moet je de bovenkant van de mok voelen. Is dit nog nat? Voeg nog eens 10-15 seconden toe. Na deze tijd ben je klaar om dit geweldige dessert te eten! Zorg ervoor dat je er wat geraspte kokosnoot bovenop doet voordat je het eet! Een kleine tip!

Hoe maak je Chocolade Kokos Mug Cake

Hieronder vindt je het overzicht van de stappen:

 1. Pak een grote mok
 2. Voeg de 20 gram suiker, 3 gram bakpoeder en 30 gram cacaopoeder toe.
 3. Meng de ingrediënten door elkaar.
 4. De volgende stap is het toevoegen van de natte ingrediënten: 13 ml kokosolie, 15 ml kokosmelk en 1 ei.
 5. Meng alles door elkaar.
 6. Voeg na het mixen de geraspte kokosnoot toe. Zorg ervoor dat je het met elkaar mengt.
 7. Zet de mok 1 minuut in de magnetron (1000W)
 8. Na 1 minuut moet de Chocolade Kokos Mug Cake bovenop droog zijn. Als dit niet het geval is, voeg dan nog eens 10-15 seconden toe in de magnetron.
 9. Voordat je de mugcake gaat eten, doe je er nog wat geraspte kokosnoot bovenop! Genieten!

Andere Dessert Recepten

Als je op zoek bent naar meer dessert recepten:

Als je nog een interessant recept hebt, laat het me dan weten!

Chocolade Kokos Mug Cake Ingredienten

Om dit fantastische dessert te maken heb je een aantal ingrediënten nodig. Deze ingrediënten zijn: cacaopoeder, kristalsuiker, bakpoeder, kokosolie, ei, kokosmelk en geraspte kokosnoot. Voor de topping gebruik ik geraspte kokosnoot. Je vindt het recept hieronder of bekijk de kookvideo op mijn YouTube-kanaal!

Chocolate Coconut Mug Cake ingredients

 

chocolade kokos mug cake

Chocolade KokosMug Cake

Nolynskitchen
Een makkelijk dessert: Chocolade Kokos Mug Cake. Binnen 3 minuten voorbereiding en 1 minuut in de magnetron kun je genieten van deze geweldige chocolade-kokos mug cake. Dit recept is eenvoudig! Genieten!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 3 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 4 minuten
Gang Dessert
Keuken Nederlands
Porties 1 Persoon
calorieën 352 kcal

Equipment

 • 1 Mok
 • 1 Magnetron

Ingrediënten
  

 • 30 gram Cacaopoeder
 • 20 gram Suiker
 • 3 gram Bakpoeder
 • 13 ml Kokosolie
 • 1 Ei
 • 15 ml Kokosmelk
 • Geraspte Kokosnoot

Instructies
 

 • De eerste stap is het verkrijgen van een mok.
 • Voeg alle droge ingrediënten toe: 20 gram kristalsuiker, 3 gram bakpoeder, 30 gram cacaopoeder. Meng alles.
 • Voeg de 13 ml kokosolie, 15 ml kokosmelk en het ei toe. Meng alles.
 • Voeg de geraspte kokosnoot toe en meng alles.
 • Zet de mok 1 minuut in de magnetron (1000W)
 • Voeg er nog wat geraspte kokosnoot bovenop toe! Genieten!

Nutrition

Calories: 352kcalCarbohydrates: 39gProtein: 12gFat: 24gSaturated Fat: 18gTrans Fat: 1gCholesterol: 164mgSodium: 389mgPotassium: 552mgFiber: 10gSugar: 21gVitamin A: 238IUVitamin C: 1mgCalcium: 242mgIron: 6mg
Trefwoord Chocolade Kokos Mug Cake
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!


FAQ Chocolade Kokos Mug Cake

Hieronder vindt je de meest gestelde vragen:

Wat is Chocolade Kokos Mug Cake?
Het is een kleine chocolade-kokoscake. Je gebruikt geen cakevorm maar een mok. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, een mok en een magnetron.

Hoe lang duurt het om te maken?
De voorbereiding voor het recept bedraagt 3 minuten. Je moet de mok 1 minuut in de magnetron zetten.

Welke ingredienten heb ik nodig voor dit recept?
De ingrediënten voor dit recept zijn: cacaopoeder, kristalsuiker, bakpoeder, kokosolie, ei, kokosmelk en geraspte kokosnoot.

- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recipe Rating
Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Nieuwste recepten

- Advertisement -

Meer recepten als dit

- Advertisement -