Zoute Koekjes

Must Try

Nolynskitchen
Hi i'm Nolynskitchen. A Home Cook with a passion for cooking. Follow my easy recipes and watch them on YouTube. Let me help you to make easy and wonderfull dishes!

Koekjes maken is zo eenvoudig. Het recept van vandaag zal je verbazen hoe gemakkelijk het allemaal is. Met 3 ingrediënten maak je deze koekjes, je hebt niet eens eieren nodig! Je hebt wel een oven nodig. In dit artikel gaan we dieper in op het maken van zoute koekjes.

Definitie Zoute Koekjes

De betekenis van Zoete Koekjes is:

”Een koekje dat gemaakt is met gezouten boter om het koekje een zoute smaak te geven. Deze koekjes worden ook wel 3 ingrediënten boterkoekjes genoemd.

Zoute Koekjes

Deze koekjes behoren tot mijn favoriete koekjes. Dit recept kreeg ik van mijn oma samen met een ander recept dat binnenkort ook beschreven zal worden. Een voordeel van dit recept is dat je maar 3 ingrediënten nodig hebt.

Als je naar de ingrediënten kijkt, kan ik bijna concluderen dat dit ingrediënten zijn die iedereen vaak wel in huis heeft. Een ander voordeel van dit recept is dat je het recept snel klaar hebt. Na het maken van het deeg plaats je het even in de koelkast, maar binnen een uur kun je genieten van de lekkerste koekjes. Als je niet genoeg koekjes hebt, kun je er snel nog wat extra maken! Bij een moeilijk recept gaat dit vaak gepaard met een veel langere bereidingstijd. Maar niet met dit recept!

Ik raad je echt aan om deze Salty Butter Cookies eens te proberen! Vind je dit recept lekker laat dan hieronder een reactie achter of laat een reactie achter op mijn YouTube Kanaal! Dat zal ik ook waarderen! Heeft u tips of feedback? Laat het me weten!

Zoute Koekjes Recept

Dit tussendoortje is makkelijk te maken. Je hebt de volgende ingrediënten nodig: gezouten boter, kristalsuiker en bloem voor alle doeleinden.

De eerste stap is het maken van het deeg. Pak je mengkom en voeg 125 gram gezouten boter, 100 gram kristalsuiker en 150 gram bloem toe. De volgende stap is het leuke: alles met de hand kneden. Meng de ingrediënten goed door elkaar. Als alles goed gemengd is maak je een bal van het deeg.

Gewicht per koekje

Laat de mengkom met het deeg 20 minuten rusten in de koelkast. Na de 20 minuten kun je de kom uit de koelkast halen. De volgende stap is het maken van kleine ronde balletjes. Van het deeg kon ik 18 kleine balletjes maken. Als je het gewicht wilt meten: je voegt de bal deeg toe op een digitale voedselweegschaal. Deel het totale gewicht door 18 en je kent het aantal grammen van elk koekje.

Leg de kleine ronde balletjes op een bakplaat met bakpapier. Druk het patroon voorzichtig met een vork in het deeg. Als dat klaar is, kun je de oven voorverwarmen tot 160 graden Celsius. Wanneer de oven de juiste temperatuur heeft bereikt plaats je de bakplaat in de oven voor 20 minuten op 160 graden Celsius. Haal de koekjes er na 20 minuten uit en laat ze afkoelen. Als de koekjes zijn afgekoeld, kun je genieten van deze geweldige koekjes!

Hoe maak je Zoute Koekjes

Hieronder vindt je het overzicht van de stappen:

 1. De eerste stap is het toevoegen van 125 gram gezouten boter, 100 gram kristalsuiker en 150 gram bloem aan uw mengkom.
 2. Kneed alles met de hand.
 3. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is en je een bal van het deeg kunt maken.
 4. Laat de mengkom 20 minuten rusten in de koelkast.
 5. Haal de kom na 20 minuten uit de koelkast.
 6. Maak kleine ronde balletjes (18) en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
 7. Druk het patroon voorzichtig met een vork in het deeg.
 8. Verwarm de oven voor op 160°C.
 9. Wanneer de oven de juiste temperatuur heeft bereikt, bak je gedurende 20 minuten (160°C)
 10. Laat de koekjes na 20 minuten afkoelen, eet ze smakelijk!

Andere Bakken Recepten

Als u op zoek bent naar meer bak recepten:

Als je nog een interessant recept hebt, laat het me dan weten!

Zoute Koekjes Ingredienten

To make this amazing snack you need a couple of ingredients. These ingredients are: salted butter, granulated sugar and all purpose flour. You can find the recipe below! Interested in cooking videos? Watch my YouTube Channel!

salty butter cookies recipe ingredients

 

Zoute Koekjes

Zoete Koekjes

Nolynskitchen
Een geweldig tussendoortje: Zoute koekjes. Een koekjesrecept dat ik van mijn oma heb gekregen. Voor deze zoute koekjes heb je maar 3 ingrediënten nodig. Veel plezier met het maken ervan!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Koelkast 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Bakken
Keuken Nederlands
Porties 18 Koekjes
calorieën 102 kcal

Equipment

 • 1 Mengkom
 • 1 Vork

Ingrediënten
  

 • 125 gram Gezouten boter
 • 100 gram Suiker
 • 150 gram Bloem

Instructies
 

 • De eerste stap is het toevoegen van 125 gram gezouten boter, 100 gram kristalsuiker en 150 gram bloem voor alle doeleinden aan uw mengkom.
 • Kneed alles met de hand.
 • Zorg ervoor dat alles goed gemengd is en je een bal van het deeg kunt maken.
 • Laat de mengkom 20 minuten rusten in de koelkast.
 • Haal de kom na 20 minuten uit de koelkast.
 • Maak kleine ronde balletjes (18) en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
 • Druk het patroon voorzichtig met een vork in het deeg.
 • Verwarm de oven voor op 160°C.
 • Als de oven de juiste temperatuur heeft bereikt, bak dan 20 minuten (160°C).
 • Laat de koekjes na 20 minuten afkoelen, eet ze smakelijk!

Video

Nutrition

Calories: 102kcalCarbohydrates: 12gProtein: 1gFat: 6gSaturated Fat: 4gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 1gTrans Fat: 1gCholesterol: 15mgSodium: 50mgPotassium: 11mgFiber: 1gSugar: 6gVitamin A: 174IUCalcium: 3mgIron: 1mg
Trefwoord Zoute Koekjes
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

FAQ Zoute Koekjes

Hieronder vindt je de meest gestelde vragen:

Wat zijn zoute koekjes?
Een koekje dat gemaakt is met gezouten boter om het koekje een zoute smaak te geven. Deze koekjes worden ook wel 3 ingrediënten boterkoekjes genoemd.

Hoe lang duurt het om te maken?
Het totale recept kost je 50 minuten.

Welke ingredienten heb je nodig voor dit recept?
De ingrediënten die je voor dit recept nodig hebt zijn: gezouten boter, kristalsuiker en bloem.

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recipe Rating
Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Nieuwste recepten

- Advertisement -

Meer recepten als dit

- Advertisement -